fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bottas do prve pobjede u karijeri, Vettel i Raikkonen na postolju

Autor: Sportnet.hr

SOČI - Finac u Mercedesu Valtteri Bottas pobjednik je utrke za Veliku nagradu Rusije. Bottas je odmah na startu prestigao oba Ferrarija i do kraja utrke izdržao je pritisak te odnio tijesnu pobjedu, prvu u karijeri...

Valtteri Bottas uživa u Mercedesovom bolidu. Nakon što je prvi put u karijeri ove sezone došao do pole positiona, sada je stigao i do svoje prve pobjede slaveći u Sočiju na Velikoj nagradi Rusije.

U kvalifikacijama su dominirali Ferrarijevi bolidi, u utrku su krenuli iz prvog reda, ali najbolji start imao je Bottas koji je kasnije izdržao napad Sebastiana Vettela i došao do pobjede.

Puno bolji nastup Bottasa nego njegovog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona koji je bio daleko od pravog izdanja, puno je griješio i na kraju završio kao četvrti, daleko od pobjedničkog postolja.

Za razliku od prošle sezone i ova utrka potvrdila je da razlika između Mercedesa i Ferrarija više nije onakva kao u prošlim sezonama i da Vettel nije imao problema prilikom ulaska u boks sa zakašnjelom izmjenom prednje lijeve gume, pitanje je bi li Bottas na kraju bio ispred Nijemca.

Finac je sjajno otvorio utrku, prošao je pokraj Vettela i zasjeo na prvo mjesto te je dobrom vožnjom polako stvarao razliku. Vrlo rano na stazu je morao i safety car, Grosjean i Palmer imali su kontakt na nezgodnom mjestu već u prvom krugu te je utrka nakratko usporena. Problema je imao i Ricciardo, nakon što su se zapalile kočnice, morao je u boks i više se nije vraćao.

Nakon što je utrka nastavljena dugo se nije događalo ništa zanimljivo. Bottas je polako stvarao razliku i održavao vodstvo, odmah iza njega bili su Vettel i Raikkonen dok je njima u leđa gledao Hamilton.

Različita taktika za Raikkonena i Vettela umalo je donijela koristi Nijemcu koji je posljednji otišao u boks, izmjena guma nije najbolje napravljena i Vettel se vratio sa zaostatkom za Bottasom.

Međutim kako je utrka odmicala, tako su i on i Raikkonen bili najbrži na stazi, Ferrari se dobro ponašao, ali nije uspio na kraju doći do pobjede. Vettel je uspio smanjiti zaostatak za Bottasom na samo sekundu, no ne i prestići ga unatoč uporabi DRS-a.

U konačnici Bottas slavi svoju prvu pobjedu, Ferrari ima dvojicu na postolju i pokazuje Mercedesu da ove godine neće tako lako doći do konstruktorskog naslova, sada je razlika samo bod.

U ukupnom poretku Vettel je povećao prednost nad Hamiltonom na 13 bodova razlike.

Velika nagrada Rusije:
1. Valtteri Bottas (Mercedes) 1:28:08.743
2. Sebastian Vettel (Ferrari) +0:00.617
3. Kimi Raikkonen (Ferrari) +0:11.000
4. Lewis Hamilton (Mercedes) +0:36.320
5. Max Verstappen (Red Bull) +1:00.416
6. Sergio Perez (Force India) +1:26.788
7. Esteban Ocon (Force India) +1:35.004
8. Nico Hulkenberg (Renault) +1:36.188
9. Felipe Massa (Williams)
10. Carlos Sainz (Toro Rosso)
11. Lance Stroll (Williams)
12. Daniil Kvjat (Toro Rosso)
13. Kevin Magnussen (Haas F1)
14. Stoffel Vandoorne (McLaren)
15. Marcus Ericsson (Sauber)
16. Pascal Wehrlein (Sauber)

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});