fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Francuska kod kuće brani zlato iz Katara

Autor: Oslobođenje

PARIZ - Utakmicom između Francuske i Brazila od 20.45 sati večeras počinje 25. svjetsko prvenstvo za rukometaše, koje se ove godine igra u zemlji galskih pijetlova.

Reprezentacija koja je osvojila 13 medalja na velikim natjecanjima u posljednjih 16 godina je sigurno prvi favorit za Svjetsko rukometno prvenstvo.

Debi Dinarta

Ta reprezentacija je Francuska, koja je od 2001. godine na svjetskim i europskim prvenstvima, te na olimpijskim igrama osvojila devet zlatnih medalja.

Posljednje zlato Francuzi su osvojili u siječnju 2015, kada su u Kataru bili prvi na Svjetskom prvenstvu. Poslije toga nisu se proslavili na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a u Riju na OI osvojili su srebro. Točno dvije godine nakon Katara, Francuzi imaju priliku da se ponovo okite zlatom, a ovo bi bilo još slađe, jer se igra pred domaćim navijačima.

Trikolori će odigrati i prvi meč na prvenstvu, a večeras od 20.45 sati igraju protiv Brazila.

Bit će ovo debi novog francuskog selektora Didiera Dinarta na klupi trikolora. Dinart je zajedno sa Guillaumeom Gilleom naslijedio legendarnog Claudea Onestu, koji se oprostio nakon OI u Riju.

Francuska ne bi trebala imati problema u grupi, gdje im je na papiru najopasniji rival Poljska, koja na ovo takmičenje dolazi bez Bieleckog, Michaila i Bartosza Jureckog, Szmala, Lijewskog i Jurkiewitza, pa joj se čak predviđa i debakl iako je redovno jedan od favorita za sami vrh.

Danas je na rasporedu samo spomenuti meč između Francuske i Brazila u Parizu, dok će sutra igrati: Slovenija – Angola, Makedonija – Tunis, Rusija – Japan, Poljska – Norveška i Španjolska – Island, nakon čega će biti kompletirano prvo kolo u grupama A i B.

Organizatori Svjetskog prvenstva objavili su da je budžet turnira 30 milijuna eura! Osam francuskih gradova ugostit će 24 najbolje reprezentacije svijeta. Čak 500.000 ulaznica je pušteno u prodaju i nema sumnje da će pasti rekord u gledanosti Svjetskog prvenstva, a također i rekord u broju gledalaca na jednom meču, s obzirom na to da će Francuzi mečeve nokaut-faze – osminu finala i četvrtfinale igrati na stadionu u Lilleu, koji će za tu svrhu imati kapacitet od 27.500 mjesta.

Impresivna cifra

Od karata i smještaja, Francuzi su projektirali zaradu od 18.000.000. Osam milijuna eura u proračunu dolazi od države i lokalnih vlada, od partnera i promocija sponzora dva milijuna, dok IHF i Rukometni savez Francuske sudjeluju sa istom cifrom.

To je impresivna cifra, kao i podatak da je u Francuskoj na kraju 2016. bilo registrirano čak 520.000 rukometaša i rukometašica.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});