fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nisu bili favoriti, ali su košarkaši Reala zasluženo pokorili Europu i utišali Turke u Beogradu

Autor: sportnet.hr

BEOGRAD - Iako uoči sezone nisu bili na najužem popisu favorita za osvajanje Eurolige, košarkaši Real Madrida fantastično su odradili Final Four u Beogradu i zasluženo došli do 10. titule prvaka Europe. Na završnom turniru, Madriđani su pobijedili dvije najjače momčadi ove sezone, dva favorita za naslov - CSKA Moskvu i Fenerbahče. Upravo to njihov naslov čini još većim.

Iako je utakmicu bolje otvorio Fenerbahče te je vodio više puta s pet koševa razlike, Real Madrid nije pao nakon ranog pritiska te se vrlo brzo vratio u susret. Vodili su Turci 15:11, no Real radi seriju 7:0 i dolazi do prve prednosti u četvrtini. Na kraju prve dionice, Madriđani su vodili 21:17.

U drugoj četvrtini puno bolje otvaranje Reala te su s dva odlična napada došli do vodstva 25:17, najvećeg do tada na utakmici. Iako su se već vidjela zabrinuta lica brojnih turskih navijača, Fenerbahče je uspio brzo doći do smanjenja zaostatka, a ubrzo i izjednačenja, 35:35.

Boljom završnicom prvog dijela Fenerbahče odlazi na odmor s prednošću 40:38. Bilo je jasno kako u srazu ovako kvalitetnih momčadi, ništa neće biti odlučeno prije same završnice. Nakon odmora na poluvremenu, Fenerbahče je izgledao puno lošije nego u prvom dijelu.

Real je preuzeo sve konce u igri, a samo 15 postignutih poena u ključnoj četvrtini označili su početak kraja nadanjima Fenerbahčea o obrani titule prvaka Europe. Malo-pomalo prednost Reala je rasla, a u posljednjih deset minuta ušao je sa 63:55.

Real je nanjušio kako bi se još većim odvajanjem mogao ući u prilično komfornu situaciju te je odličnom igrom početkom četvrte četvrtine stigao do tada najveće prednosti, 71:61. Real je držao sve konce u rukama, dobro igrao i kada je Luka Dončić pogodio oba bacanja minutu i pol do kraja za 80:71, činilo se da je priča gotova.

Ipak, Real se možda previše opustio, dozvolio nekoliko lakih poena Fenerbahčeu, često ne želeći napraviti prekršaj i natjerati turski klub da preko bacanja pokuša doći do smanjenja rezultata. To mu se osvetilo 24 sekundi do kraja kada je Bobby Dixon pogodio za samo tri koša zaostatka.

Fenerbahče je dobio priliku potpuno se vratiti u egal kada je Fabien Causeur promašio oba bacanja, no napadačkim skokom Trey Thompkins dolazi do lopte i postiže iznimno važan koš za vodstvo 83:78.

Pokušao se Fenerbahče još vratiti, no vremena je bilo premalo i Real je zasluženo došao do naslova rezultatom 85:80. Fenerbahče može žaliti za brojnim propuštenim zicerima, naročito Jana Veselyja u posljednjim minutama, ali i katastrofalnim obrambenim skokom prilikom koša Thompkinsa.

Najbolji u momčadi Reala bio je Causeur sa 17 poena, dok je Dončić, apsolutni MVP Eurolige ove sezone i fantastičan igrač koji će možda biti i prvi pick na ovogodišnjem NBA Draftu, postigao 15 koševa uz tri skoka i četiri asistencije. Fenerbahčeu nije pomogla niti odlična partija Nicola Mellija koji je upisao učinak od 28 poena (trice 4/6) i šest skokova.

Autor: sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});