Susret BiH – Španjolska umjesto u Goraždu će se igrati u Zenici ili Sarajevu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susret pretposljednjeg kola grupe 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2018. godine protiv Španjolske 14. lipnja umjesto u Goraždu bit će odigran u Zenici ili Sarajevu.

Kako portal Klix.ba saznaje, krovna kuća evropskog rukometa (EHF) je nakon meča između BiH i Finske zabranila Rukometnom savezu BiH da se susret protiv Španjolske igra u Goraždu.

U igri za domaćinstvo utakmice protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija su dva grada – Zenica i Sarajevo.

“Delegat EHF-a Kamer Metalari je poslije utakmice sa Finskom imao žalbe na neuvjete dvorane. Naime, dimenzije terena moraju da budu 45 sa 25 metara, a igralište u Goraždu je 40 sa 20 metara. Također, trebalo je da imaju po 16 stolica za igrače obje ekipe. Zbog tih stvari EHF nas je obavijestio da nas neće kazniti novčano, ali da utakmicu protiv Španjolske moramo igrati u drugoj dvorani. Tražio da igramo u Zenici i u pregovorima smo sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem. Ukoliko ne budemo mogli postići dogovor jer nam treba podrška Grada Zenice u organizaciji, onda ćemo Španjolce dočekati u Sarajevu”, potvrdio je našu informaciju selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi na drugom mjestu grupe 3 sa četiri boda, koliko ima i trećeplasirana Austrija, a sa kojom se naša selekcija bori za drugo mjesto koje vodi na smotru najboljih europskih reprezentacija koja će se iduće godine održati u Hrvatskoj.

suspenzija 18052017 suspenzija 180520171

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI