fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Amila Mujkić pobjednica državnog IT natjecanja

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Proteklog vikenda na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je održano državno IT natjecanje iz Microsoftovih alata: Word, Excel i Power Point. Ovo natjecanje je samo prva stepenica koje njegove pobjednike vodi do svjetskog natjecanja Microsoft Office Specialist, a podržano je od strane: Federalnog ministartstva obrazovanja i nauke, Microsofta, Certiporta, Asbisa, Klasa, Espresso Laba i Red Bulla.

“Cilj natjecanja je bio da motiviramo učenike i studente da unaprijede nivo znanja i vještina iz osnovnih kompjuterskih alata, kako bi u konačnici podigli nivo kompetitivnosti kompanije u koju se zaposle ili koju osnuju” – izjavila je Amra Kapo, docent na Katedri za menadžmenti IT.

Rukovoditelj Katedre za menadžment iinformacijske tehnologije prof. dr. Zlatko Lagumdžija se također obratio prisutnima, te istakao da su svi oni zapravo pobjednici i da samo učešće na ovakvom natjecanju znači veliki iskorak za mlade kako bi što bolje ovladali tehnikom.

Pobjednica natjecanja Amila Mujkić, učenica Sarajevo koledža, će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom MOS natjecanju koje će se održati u periodu od 30. lipnja do 2. srpnja u Anaheimu, California, SAD.

“Iznenađena sam ostvarenim rezultatom i ponosna sam na svoje kolege koji su uzeli učešće na ovom natjecanju. Smatram da mladil judi trebaju iskoristiti sve prilike jer rezultat može biti neočekivani uspjeh” – izjavila je Amila.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});