fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Banja Luka dobila Microsoft inovacijski centar

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - U Banjoj Luci je otvoren Microsoft inovacijski centar s ciljem podrške izumima i ekonomskom razvoju koji se temelje na proizvodnji softverskih rješenja. Centar je rezultat višegodišnje suradnje kompanije Microsoft BiH, te Inovacijskog centra Banja Luka, a pružat će pomoć pri razvoju i implementaciji ideja stat-up projekata, kao i prijenosu znanja o novim tehnologijama na kojima se temelji njihovo poslovanje.

”Raduje nas da je i Bosna i Hercegovina postala dio globalne mreže od 130 inovacijskih centara u 60 zemalja širom svijeta. Svim zainteresiranim studentima, razvojnim stručnjacima, istraživačima i poduzetnicima, u centru ćemo pružati priliku za razvoj ICT vještina, obrazovanje u korištenju naprednih tehnoloških alata, pristup tehnologiji te savjetodavne usluge” – poručio je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

fotka2- otvorenje

Edward Gallagher, direktor ureda Američke ambasade u Banjoj Luci, čestitao je Microsoftu BiH na otvaranju Inovacijskog centra u Banjoj Luci:

„Kroz ovu inicijativu Inovacijski centar će jačati novu generaciju obrazovanih, profesionalnih i dobro pripremljenih IT stručnjaka koji će biti spremni da doprinesu daljem razvoju bh ekonomije. Tehnološke inovacije ne predstavljaju ponovno izmišljanje točka, već su važne za pronalaženje nove svrhe, poboljšanja, ili možda čak pronalaženje sasvim novih rješenja. Važno je da promatramo obične stvari a mislimo na neobičan način“.

fotka1-otvaranje

Microsoft inovacijski centar će edukacijske programe prilagoditi različitim interesnim grupama, kako bi im pomogao prilikom zapošljavanja, ali i pri razvoju inovativnih softverskih rješenja te razvoju cjelokupne lokalne zajednice.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});