fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: U Tomislavgradu postavljena „pametna klupa“ i „solarni reklamni panel“

Autor: Dnevno.ba

TOMISLAVGRAD - Poslije Mostara, Sarajeva, Tuzle i Banja Luke i Tomislavgrad dobiva „pametnu klupu“, koja je postavljena u parku na Novom kolodvoru. Pored toga postavljen je i jedan „solarni reklamni panel“ na istoj površini.

Klupa je moderan i energetski neovisan proizvod, koji se napaja energijom preko solarnog panela i omogućava dopuniti mobilne uređaje. Klupa sadrži 2 USB priključka za punjenje mobilnih uređaja i vlastitu LED rasvjetu. Također, u unutrašnjosti klupe nalazi se wi-fi ruter koji omogućava korisnicima surfanje internetom.

Jedan od pokretača ovog projekta, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, kazao je sljedeće:

„Naša općina nastavlja s aktivnostima koje imaju za cilj brendiranje Tomislavgrada na nacionalnoj i europskoj karti. Da bi brendiranje bilo maksimalno efikasno i u kvantitativnom i u kvalitativnom smislu, aktivnosti koje općina realizira, primarno su usmjerene na projekte koji afirmiraju prije svega energetsku efikasnost i klimatsku pismenost. Posebno ističem klimatsku pismenost i u tom kontekstu treba promatrati naša nastojanja da kroz projekt ”pametne klupe” i „solarnog panela“ ove godine educiramo i animiramo prije svega mlade, jer time angažirano radimo na njihovom klimatskom i ekološkom opismenjavanju”.

tg-solar2-12092017

Također je naveo i sljedeće:

“Naravno, tu su i veliki projekti u sferi energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, ali ovakvi projekti koji na jedan praktičan i u prostoru vidljiv način promoviraju ekološki osviješteno ponašanje imaju veliko edukativno značenje. Zadovoljstvo mi je da naš grad pametno planira i radi u skladu s strateškim ciljevima EU gdje je očuvanje životne sredine jedna od temeljnih nacionalnih vrijednosti. Svake godine nastojimo realizirati nešto novo i inovativno što će poboljšati uvjete boravka gostiju na području naše općine. Ovim projektom se želimo dodatno približiti našim dragim sumještanima i gostima te im omogućiti besplatan Internet i bezbrižno korištenje mobilnih uređaja dok opušteno šetaju Tomislavgradom ili sjede i uživaju u parku. Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli pametnu klupu postaviti u naš Tomislavgrad, te napraviti značajan korak prema pametnoj destinaciji.“

tg-solar3-12092017

”Pametnu klupu” i „solarni panel“ realizirala je Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Tomislavgrad u sklopu komunalnog uređenja grada, a uz podršku Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad. Proizvođač je firma Energy way (Metal-Projekt d.o.o.), a logistiku neophodnu za priključak mobilnih uređaja osigurali smo preko mreže besplatnog bežičnog interneta koji je već prethodno omogućila Općina Tomislavgrad.

tg-solar4-12092017

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});