fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pretvorite svaki prostor u kino uz novu generaciju Sony projektora

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Kompanija Sony je predstavila novi model VPL-VZ1000ES 4K HDR projektor ultra kratkog dometa, dizajniran tako da se jednostavno integriše u svačiji dom i kompatibilan sa High Dynamic Range (HDR) standardom i 4K rezolucijom.

Ovaj uređaj može biti postavljen na udaljenosti od samo petnaestak centimetara od zida, a opet kreirati sliku dijagonale od 254cm, mjereno u formatu 16:9. Kada je isključen, ovaj kompaktni i elegantni projektor će se jednostavno stopiti sa dekorom. Sada možete imati prožimajuće vizuelno iskustvo za različite rezidencijalne aplikacije, od kućnog kina do dnevne ili spavaće sobe, bez obzira na raspored prostorija u vašem domu.

„Do sada su ljubitelji kućnog kina bili primorani da imaju zasebnu prostoriju za gledanje sadržaja preko projektora, što nije uvijek idealna situacija, jer nemaju svi luksuz dodatnog prostora za izuzetno veliki ekran. Model VPL-VZ1000ES u potpunosti mijenja tu dinamiku, pružajući opčinjujuće iskustvo „ekrana“ dijagonale od 120 inča“, navodi Tomas Isa, menadžer proizvoda u kompaniji Sony Professional Solutions Europe.

Novi projektor je dimenzija približno 925 x 494 x 219mm, i teži oko 35kg, pa je dovoljno kompaktan i lagan da se uklapa u svaki prostor. Ovaj model je oko 40 posto manji od trenutno dostupnog Sony LSPX-W1S 4K projektora ultra kratkog dometa i biće dostupan po značajno nižoj maloprodajnoj cijeni.

Usprkos tome, projektor VPL-VZ1000ES generiše 2.500 lumena osvjetljenosti, što je 25 odsto jače nego LSPX-W1S Life Space UX model. Unapređeni Sony SXRD paneli, upareni sa Z-Phosphor laserskim motorom, proizvode visoki dinamički kontrast, ističući najviše i najmanje jarke dijelove HDR sadržaja, pri čemu Z-Phosphor laserski izvor svjetlosti značajno brže dostiže najviše nivoe osvjetljenosti u odnosu na lampe konvencionalnih projektora. Također, duže se zadržava nivo osvjetljenosti i preciznog prikaza boja, bez potrebe za učestalom zamjenom lampe.

Jedinstveni oblik novog Sony projektora otvara nove mogućnosti za korištenje. U pitanju je savršen model za velike prikaze u malom prostoru, kao što su sobe sa visokim plafonom. Imajući u vidu da je projektor jednostavno i elegantno postavljen ispred, a ne iza gledalaca, ne postoji problem sa sjenama i preprekama poput svjetala ili ventilatora na plafonu.

Za moderne domove s velikim prozorima i ograničenom površinom zidova, platno koje se spušta ispred prozora omogućava odličan prikaz televizijskog, filmskog i sportskog programa, a kada završite sa gledanjem, jednostavno podignite platno da biste ponovo uživali u svom pogledu.

Model VPL-VZ1000ES 4K HDR projektor ultra kratkog dometa bit će dostupan od travnja 2017. godine.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});