Saznajte kako provjeriti tko više ne prati na Facebook-u

Autor: Tportal.hr

Koristite li Googleov web preglednik Chrome možete otkriti i pratiti tko vas je sve skinuo s popisa prijatelja.

Našli ste se u usijanoj raspravi na najvećoj društvenoj mreži svijeta. Malo ste otišli predaleko i nekog ste obrisali s popisa prijatelja. No, što kad se to dogodi vama? Možete li doznati kad vas netko uklonio s popisa prijatelja na Facebooku?

Pa, možete ukoliko koristite Googleov web preglednik Chrome. Postoji proširenje (ekstenzija) Who Deleted Me koja će vam to reći. Funkcionira prilično jednostavno.

Nakon što ju preuzmete u nju učitate svoj popis prijatelja (Friends list) kako bi dobila pregled tko je sve na njoj. Potom će provjeriti tko je sve na tom popisu svaki put kad ju aktivirate i obavijestiti vas je li bilo promjena.

Može to činiti i samostalno povremeno te pritom razlikovati one koji su vas skinuli s popisa prijatelja od onih koji više nisu aktivni na Facebooku.

Koga se briše s Facebooka i zašto?

Prema rezultatima istraživanja provedenog pri Sveučilištu Colorado, najčešće s tog popisa bivaju uklonjeni prijatelji iz srednje škole (obično zbog drukčijeg stava i prečeste objave nebitnih informacija), prijatelji prijatelja te s posla. Češće će osoba koja je izvorno poslala zahtjev za prijateljstvom biti uklonjenja.

U zadnje vrijeme u Google Playu i App Storeu sve je više aplikacija kao što je Who Deleted Me. Imajte na umu kako je riječ o aplikacijama koje u pravilu nisu službeno odobrene, pa stoga ni obvezne pridržavati se Facebookovih pravila i standarda o zaštiti privatnosti. Budite oprezni pri korištenju, piše Mental Floss.

Autor: Tportal.hr

ZADNJE VIJESTI