fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BAKIRU NA ZNANJE: Plaće se (ne)moraju značajno povećati

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Vladajuće strukture koje u ovoj predizbornoj kampanji ponovno žele zadobiti povjerenje birača usredotočile su se ponovno na obećanja, pusta obećanja. Ipak, postoje neke teme oko kojih obilaze kao mačak oko vrele kaše, a to su korupcija i kriminal po kojima je Bosna i Hercegovina pri samo svjetskom vrhu, na što upozoravaju i međunarodni predstavnici u ovoj zemlji, a na što ukazuje i Koalicija Hrvatsko zajedništvo.

Ako ste nedavno slušali predizborni nastup Bakira Izetbegovića, tko ne bi, po onome što je iznio, poželio živjeti u ovoj zemlji jer se iz njegovih riječi može zaključiti kako u njoj teče mlijeko i med (premda se ni oni koji proizvode mlijeko, a ni oni koji se bave proizvodnjom meda ne bi baš složili s ovim, osim ako ne misli na prolijevanje mlijeka iz nezadovoljstva otkupnim cijenama, ali med je, ipak, nešto drugo). Slavodobitno kaže kako je od obećanih 100 000 radnih mjesta otvoreno njih 70 000. Kaže kako će se uskoro izgraditi sve autoceste i brze ceste (valjda kako bi se jadni svijet što lakše njima odvezao u nepoznato!). I tvrdi kako oni nikada nisu lagali.

Njegov kolega u Predsjedništvu BiH u jednome mediji izjavljuje kako se „plaće u BiH moraju značajno povećati, to je osnova ostanka“. O korupciji i kriminalu ni riječi. O diskriminaciji i politizaciji braniteljske populacije ni riječi, također! O socijali ništa! O cestovnoj infrastrukturi, energetskoj politici, opet ništa (možda su se tako dogovorili i podijelili zaduženja?!); o poljoprivredi i (ne)selektivnoj podjeli poticaja ništa… ništa. Od ostvarenja obećanja od prošlih izbora jedno veliko NIŠTA! O završetku kanala (oprostite) o kanalu na hrvatskiom jeziku – ništa!

Očekivali smo, ipak, puno više od stožerne stranke u Hrvata, kako sebe nazivaju, ali nismo očekivali ubiranje jeftinih političkih poena na pukim obećanjima; na započinjanju izgradnje nekih objekata u jeku predizborne kampanje i opet na obećanja bez pokrića, kao što je tvrdnja kako se „plaće morajuznatno povećati“. Eto, moraju i točka. Oni nam to obećavaju, a to će se dogoditi „narednih“… mjesec, godinu, deset godina!

Koalicija Hrvatsko zajedništvo još jednom javnost poziva da se upita koliko su mogli i morali (a nisu) uradili vladajući za četiri godine svoga mandata. Koliko su povećane plaće, mirovine, socijalna davanja; koliko je otvoreno novih radnih mjesta (ako ne računamo „uhljebljivačka“ u javnim poduzećima); koliko i kakva prava imaju majke i njihova djeca, koliko je novih nameta stavljeno na pleća jadnoga radnika/seljaka/maloga i srednjega poduzetnika…

Progledaj narode i sam ocijeni. Ako ste načisto sa sobom i opet vjerujete ispraznim obećanjima, dajte im povjerenje. Ako vam ih je dosta, uskratite im ga jer su to zaslužili svojim (ne)radom i svojim bahatim odnosom prema vama prema kojima su se postavili kao prema vazalima; onima koji pune ionako pune njihove novčanike, što ste mogli vidjeti iz iz objavljenih imovinskih kartica koje su svima dostupne, navodi se u priopćenju Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});