fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Cijene osobnih dokumenata ostaju iste i narednih pola godine

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Riječ je o priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola koje izdaju nadležni organi u Bosni i Hercegovini i Republici Makedoniji vlasnicima vozačkih dozvola koji legalno borave u jednoj od ovih država, a bez polaganja teoretskog i praktičnog ispita za upravljanje onom kategorijom i podkategorijom motornih vozila za koje je originalna vozačka dozvola izdana.

Prijedlog sporazuma s osnovama za njegovo vođenje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa.

Njemačka pomaže socijalni i ekonomski razvoj BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za pokretanje pregovora za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke o prihvaćanju projekata tehničke suradnje za 2013. godinu, vrijednosti 4,5 milijuna eura za socijalni i ekonomski razvoj Bosne Hercegovine.

Zaključivanjem ovog sporazuma provodi se ranije zaključeni sporazum o tehničkoj suradnji između dvije države i omogućava realizacija projekata koji se odnose na jačanje lokalne samouprave i ekonomski razvoj te energetsku efikasnost u BiH.

Prijedlog osnova za pokretanje pregovora za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke o prihvaćanju projekata tehničke suradnje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar vanjskih poslova.

Predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić domaćin summita šefova premijera CEI zemalja

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić bit će domaćin narednog Summita šefova vlada zemalja CEI-ja koji će biti održan krajem ove godine, kada Bosna i Hercegovina završava predsjedavanje Centralnoeuropskom inicijativom (CEI).

Ovo je zaključeno na sjednici Vijeća ministara BiH na kojoj je prihvaćena Inicijativa Ministarstva vanjskih poslova o održavanju ovog summita u našoj zemlji.

Na Summitu će premijeri zemalja CEI-a razgovarati o europskim integracijama u svjetlu Brexita, migrantske krize i ostalih aktualnih izazova te infrastrukturnoj povezanosti kao poticaju za ubrzanje europskih integracija.

BiH domaćin NATO EADRCC vježbe u rujnu iduće godine

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o prihvaćanju organizacije i izvođenja NATO EADRCC vježbe otklanjanja posljedica katastrofe „Bosna i Hercegovina 2017″ u formatu Sjevernoatlantskog partnerskog vijeća, a koja će biti izvedena u razdoblju od 10. do 16. rujna 2017. godine na širem području Tuzlanske županije, a na inicijativu NATO-a.

Ciljevi vježbe su provjera kapacitiranosti i planskih dokumenata za urgentno postupanje nadležnih civilnih organa, pomoć i podrška Oružanih snaga BiH civilnim strukturama, otklanjanje posljedica nesreće i organizacija prijema međunarodne pomoći po međunarodnom mehanizmu.

Održavanjem ove vježbe BiH ispunjava preuzetu obvezu prema NATO-u i ekspertnu preporuku za poboljšanje sustava zaštite i spašavanja od prirodnih ili drugih nesreća.

Usklađuju se propisi o sigurnosti hrane sa ACQUISOM i štiti zdravlje građana

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Agencije za sigurnost hrane, donijelo je Odluku o uvođenju posebnih uvjeta kojima se uređuje uvoz neke hrane i hrane za životinje iz određenih zemalja zbog rizika od kontaminiranosti aflatoksinima.

Odluka, koja nosi oznaku „E” kojom se potvrđuje usklađenost s odgovarajućim propisima EU u ovoj oblasti dodatno će zaštititi zdravlje bh. građana jer se pooštravaju kontrole za uvoz određenih vrsta orašastih plodova.

Posebni uvjeti uvoza odnose se na orahe iz Brazila, kikiriki iz Kine, Egipta, Indije, Gane i Brazila, te suhe smokve, lješnjake, pistacije i ulje lješnjaka iz Turske, kao i muškatne oraščiće iz Indonezije i Indije. Istovremeno, posebni uvjeti važit će i za uvoz hrane za životinje dobivene preradom ovih namirnica ukoliko su zastupljene u količini većoj od 20 posto.

Tako će svaka pošiljku ove hrane koja ulazi u BiH sadržavati rezultate uzrokovanja i analize koje su proveli nadležni organi države porijekla ili države iz koje je pošiljka otpremljena, ako to nije država porijekla, kako bi se provjerila usuglašenost s bh. propisima o maksimalno dozvoljenim količinima aflatoksina.

Usvojen godišnji plan obuka i vježbi pripadnika i jedinica OSBiH

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inozemstvu za 2017. godinu, koju će Ministarstvo obrane dostaviti Predsjedništvu i Parlamentarnoj skupštini BiH.

U okviru suradnje s NATO-om, USEUCOM-om i USAREUR-om, pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno će sudjelovati u više vježbi, među kojima je i međunarodna vojna vježba „REGEX 17″, koja će biti održana naredne godine u Jordanu.

Također, u okviru drugih inicijativa pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno će sudjelovati u još dvjema vježbama uz istovremeo sudjelovanje na još četiri planske konferencije i radionice u funkciji priprema za vježbe koje će biti održane u razdolju od 2018. do 2019. godine.

Produženo važenje Pravilnika

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o cijeni osobnih dokumenata koji je pripremila Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, kojim je produženo važenje ovog pravilnika do 31.3.2017. godine s dosadašnjim cijenama osobnih dokumenata, priopćeno je iz VMBiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});