fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: 25.godina od pogibije Čedomira Domuza – Mladi ljudi nositelji glavnih aktivnosti

Autor: Dnevno.ba

HADŽIĆI - 30. srpnja navršava se punih 25. godina od pogibije hadžićkog heroja Čedomira Domuza. Tim povodom članovi Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana” napravili su akciju čišćenja spomen kosturnice iz II svjetskog rata kao I partizanskog groblja na Brezovači u podnožju planine Igman gdje su ukopani heroji iz rata 92 – 95 Čedomir Bato Domuz i Adnan Došlić Blondi.

“Bila je ovo prilika da se mlađi članovi Udruženja upoznaju s likom i djelom Čedomira Bate Domuza kao i programom koji pripremamo za obilježavanje 25. godina od pogibije heroja sa Brezovače. Što se samog programa tiče, njega realiziramo u dva dijela. Prvi dio nazvali smo jednostavno “Bati” gdje će građani i svi prisutni odati počast pokojnom Domuzu ali i svim šehidima Bosne i Hercegovine, a drugi dio je galerija ratnih uspomena koja će biti postavljena također ovdje na Brezovači” – izjavio je Maid Đelilović, suradnik za odnose s javnošću Udruženja.

domuz3-17072017

Sanja Sadiković, predsjednica Udruženja za zaštitu lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana” zahvalila se svim članovima koji su proteklog vikenda izašli na Brezovaču.

,,Ono što je zapravo specifično za naše Udružeje je činjenica da među nama danas ovdje ima jako malo boraca, i baš to je glavna razlika našeg udruženja u odnosu na sva druga, gdje su glavni nositeljii aktivnosti preživjeli borci, ratni vojni invalidi ili nositelji najvećih ratnih priznanja. Naš cilj je da mladi ljudi, vaša djeca i unučad, osmisle i realiziraju svoje ideje te da budu gorivo za pogon ovog udruženja, a poštovani naši borci će biti počasni gosti na našim manifestacijama. Baš oni će biti ti koji će sjediti ponosno u prvim redovima, borci su ti koji će nam dati i evo već 7 mjeseci daju podršku da čuvamo od zaborava naše heroje, vi, borci koji ste preživjeli rat 1992 – 1995, ćete biti neiscrpni materijal od kojeg ćemo sašiti jednu veliku priču, šarenu kao bosanski ćilim, sa svim svojim razlikama, specifičnostima, doživljajima, emocijama, sa svim onim što nam vi možete pružiti i ispričati” – rekla je Sanja Sadiković.

domuz1-17072017

Svi građani Bosne I Hercegovine, poštovaoci lika I djela Čedomira Domuza mogu se učlaniti u Udruženje preko ovog linka: http://cedomir-domuz.com/kontakt/

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});