fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST: Uz pomoć hrvatskih zastupnika usvojen antihrvatski i antikršćanski zakon o umjetnoj oplodnji!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Bešumno, u tišini, bez velikih medijskih natpisa i rasprava, prije nekoliko dana su zastupnici Doma naroda i Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrili Nacrt zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji. Ista medijski orkestrirana šutnja i taktika kao kad se usvajala istambulska konvencija. Podsjetili bi da u spomenutom Domu naroda i Parlamenta BiH djeluje i hrvatski zastupnici, koji se izjašnjavaju kao katolici i bez čijeg pristanka se navedeni Nacrt sigurno ne bi mogao usvojiti.

Naravno, kako to obično biva kada se donose antiljudski i nemoralni zakoni, isti se opravdavaju upravo humanitarnim razlozima kao što su „pravo bračnih i/ili nebračnih partnera na dijete“, pomaganje ženama koje imaju problema sa neplodnošću, dok se sa druge strane cijela stvar predstavlja kao izrazito progresivna i suvremena, a neslaganje sa tom matricom protivnike po uhodanom receptu vodi u etiketiranje (katotaliban, srednjovjekovan, nazadan itd.).

Tomislav Martinović (HDZ BiH) je, povodom usvajanja ovog prijedloga zakona rekao:“ Mi smo dali potporu ovom Zakonu jer smo dobili čvrsta jamstva da neće biti zloupotreba.“

Pitamo Martinovića tko mu je dao takva jamstva? Zar smatra da ubojstvo nevine djece nije zločin i zloporaba? Je li Martinović svjestan da se dizanjem ruku za ovakav zakon direktno suprotstavlja i nauku Katoličke crkve čijim se pripadnikom i sam izjašnjava?! Također, i svi ostali hrvatski predstavnici u oba doma nisu amnestirani od ove moralne krivice koja je pala na njih.

Čudi još jedna stvar, a to je šutnja svih onih koji bi po svom zvanju i službenoj dužnosti trebali „vikati sa krovova“ i stati u obranu slabih i nevinih. Zašto svojom šutnjom stajete uz jake i prešutno odobravate ove zločine na uštrb slabih i nezaštićenih. Ovim putem želimo pozvati sve crkvene predstavnike, laike i druge javne osobe da upozora naš narod o zlu koje nas je snašlo. Također, molimo ih da više ne pozivaju javno, ni tajno naš narod da glasaju za stranke i pojedince koji podržavaju i promoviraju ovakve i slične zakone, pa makar im asvaltirali sve što požele!

Moramo biti svjesni da rat još nije završio, on još uvijek traje. Borba između dobra i zla jača je nego ikad i to upravo na području zakonodavnih razina gdje se vodi bjesumučni rat za vrijednosti.

Zar se doista svo reagiranje i suprotstavljanje zakonima kulture smrti svelo na Hrast u Republici Hrvatskoj i Hrast u Bosni i Hercegovini koji jedini jasno i nedvosmisleno dižu glas protiv još jednog zločina koji će biti ozakonjen.

Želimo još jednom pojasniti svekolikoj javnosti zašto je HRAST, kao jedina istinski preostala demokršćanska snaga u BiH (ali i šire) protiv usvajanja Nacrta zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji.

Razlozi protivljenja su eksperimentiranje, zamrzavanje i usmrćivanje ljudskih embrija tijekom postupka te činjenica da umjetna oplodnja uspostavlja vlast tehnike nad početkom ljudskog života, umjesto da do začeća dolazi spolnim putem u braku.

Ne postoji pravo na dijete pod svaku cijenu, već postoji pravo djeteta, da se rodi kao plod bračnog čina svojih roditelja te pravo, da ga se prizna kao osobu od trenutka njegova začeća. Taj život nije ni očev ni majčin, nego život novog ljudskog bića. Zabranjuje se svaki čin, koji dovodi do uništavanja ljudskog embrija.

U enciklici Donum Vitae, papa Ivan Pavao II. ističe, da ljudski embrij nastao umjetnom oplodnjom, ima dostojanstvo kao i odrasla osoba jer je Božje stvorenje. Stoga zaslužuje brigu i pažnju kao i bilo koje drugo ljudsko stvorenje. Crkva se protivi zamrzavanju embrija, eksperimentiranju nad njima ili korištenju u kozmetičke svrhe. Odmah da razjasnimo da HRAST nije na bilo kakav način protiv djece već rođene umjetnom oplodnjom. Svako dijete koje dođe na svijet tim putem treba da bude prihvaćeno s ljubavlju.

Ukratko rečeno, svakom hrvatskom političaru i predstavniku vlasti treba da bude jasno jedna veoma jednostavna stvar a to je da se, da bi se dobilo jedno zdravo dijete biomedicinski potpomognutom oplodnjom, paralelno se uništava nekoliko začetih ljudskih bića. Embrije (ljudska bića) se također zamrzava, te ih se pored svega i iskorištava u kozmetičke svrhe!

Velika je tuga činjenica da su hrvatski predstavnici (pogotovo oni koji se nazivaju demokršćanskim predstavnicima) pokazali tako nisku razinu svijesti o tom pitanju te izglasali spomenuti Nacrt zakona. Umjesto da budu pastiri stada oni se ponašaju kao najamnici koji puštaju vukove da uništavaju stado koje im je povjereno!

HRAST, iako nemoćan i usamljen u ovoj situaciji, ostaje autentičan svojim demokršćanskim načelima te čvrsto stoji na braniku očuvanja dostojanstva svakog ljudskog bića (rodio se ili začeo), a hrvatskim predstavnicima u vlasti poručujemo da će sva “naša” (ne)djela izaći na svjetlost…jednoga dana. Svaki tren smo bliže onom koji stvara život, i kome ćemo položiti račune za svoje djelovanje. Onda neće biti moćnih stranaka i njihovih urgencija da nas zaštite… Tada jao Vama farizeji i pismoznanci, jao Vama kulturne i uglađene ubojice ove nevine djece, bolje bi Vam tad bilo da se niste ni rodili, navodi se u priopćenju Hrvatskog saveza HKDU-HRAST.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});