fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JESTE LI ZNALI: I diploma Erdala Trhulja je sporna!?

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Krivotvorenja diploma kod bh. političara nisu nikakva novost. Za vrijeme rata, a osobito nakon rata svi se izrodiše u velike "intelektualce", "kulturne" građane i "fine" političare - kvazi patriote, koji danas zaposješe najvažnije fotelje u izvršnim i zakonodavnim tijelima.

Sve je moguće, pa čak i dotle, da neki završe fakultet u rekordnom roku od 6 mjeseci, a svečanu promociju diplome dobiju u kasnim noćnim satima, i to na odredištu Kiseljaka. Ima i onih, koji ne znaju, u kojoj im se ulici fakultet nalazi, a da su pri tom “diplomirani inženjeri”, a grjehota je ne spomenuti i one, koji su se 1993. godine vodili kao “diplomirani inženjeri”, a tek diplomirali 2001. godine. Čudno zar ne?!

Jedan od takvih abnormalnih slučajeva, jest slučaj bivšeg ministra energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije BiH Erdala Trhulja (SDA), koji se 1993. godine, dok se raspređivao u radni odnos na gradilište u Libiji vodio kao diplomirani inženjer građevinarstva, a diplomirao tek 2001. godine!

Ovakva podvala Erdala Trhulja ne čudi od njega samoga, te ga stoga nećemo pitati za kupljenu, ili još bolje rečeno, krivotvorenu diplomu, ali ćemo ga rado upitati: “Erdale, gdje je 17 milijuna dolara, koje su bili namijenjeni za “Hidrogradnju d.d. Sarajevo”?!

Obzirom, da je za vrijeme ministrovanja Erdala Trhulja gore navedenim resorom, industrija doživjela totalni fijasko, ovo ne čudi, još kad se uzme u obzir diploma, kojoj svakako pripada čast da Tužiteljstvo BiH nad njom zasuče rukave.

Kako čujemo, Erdal Trhulj bi trebao ubrzo i doktorirati. Izgleda da je Trhulju uzor srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, koji ne zna gdje mu se fakultet nalazi, a na pitanje drugih: “Koji ste smjer završili na fakultetu”? Nikolić odgovara: “Magisterij”, pritom budala zna, da ne postoji smjer “magisterij”!

Kažu, da slika govori tisuću riječi, te u tu svrhu, kao i uvijek prilažem neoborive dokaze:

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});