fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Može li dr. Diana Zelenika pomrsiti račune Željku Komšiću i HDZ-u BiH?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić u zadnje vrijeme iskače kao iz paštete, te su portali i drugi mediji bliski HDZ-u BiH puni objava na kojima se ističu njegove fotografije. Na taj način mu središnjica priprema teren za eventualnu kandidaturu za hrvatskoga člana u Predsjedništvu BiH, međutim nakon što im je koalicijski partner iz SDP-a BiH odradio dobar "manevarski" posao donekle su se trznuli u vrhu stranke, pa prema posljednjim informacijama koje imamo iz njihovih redova sada ipak razmišljaju da se ipak dr. Dragana Čovića kandidira za novi mandat, jer samom kandidaturom Denisa Bećirovića za bošnjačkoga člana malkice rastu i Čovićevi izgledi, premda ipak sumnjamo da će bh politička ljevica tek tako okrenuti leđa drugu Željku Komšiću, jer su oni ipak itekako svjesni da Bećirović nema baš nikakvih izgleda u toj borbi za bošnjačkoga člana sa Šefikom Džaferovićem iz SDA, pa bolje imati jednoga vrapca u ruci nego dva goluba na grani.

Tomić ne bi trebao biti previše nezadovoljan ukoliko se to i dogodi, jer prema našim saznanjima od izvora bliskih Bruxellesu Tomiću se mimo Čovićevog znanja već duže vrijeme priprema teren za preuzimanje same stranke. Naravno, u posljednje vrijeme je i Čoviću to postalo jasno, pa na neki način borba za novi četverogodišnji mandat u fotelji Predsjedništva BiH zapravo se nameće kao slamka spasa za koju će se vodeći hrvatski politički lider u BiH hvatati!

U HDZ-u 1990 nije bilo takvih dvojbi s obzirom da će sutra i javno biti obznanjeno kako je dr. Diana Zelenika njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, ali ne samo njihov, već i velikog broja drugih političkih stranaka s hrvatskim predznakom. S obzirom da su dijelom te podrške i političke stranke iz Posavine, te Središnje Bosne, a ne samo iz Hercegovine, njezini izgledi uopće nisu mali kao što se možda donedavno činilo, iako je Željko Komšić još uvijek favorit broj 1 u toj borbi. Znamo da u politici favoriti rijeđe gube nego u sportu, ali dr. Diana Zelenika, pa tako i kandidat HDZ-a BiH, bez obzira bio to dr. Dragan Čović ili Zoran Tomić, nisu bez izgleda.

Situaciju u Demokratskoj fronti donekle je “poljuljala” spoznaja kako će i A-SDA podržati drugog ljevičarskog kandidata Denisa Bećirovića, no pošto to ipak nije glasačko tijelo blisko DF-u u konačnici i ne trebaju biti previše zabrinuti budući da i dalje sve konce drže u svojim rukama. Mnogi su, jasno, ostali zatečeni takvom podrškom, međutim ovo je ipak Bosna i Hercegovina i na ovdašnjoj političkoj sceni već godinama vas ništa ne može iznenaditi, pa ni podrška A-SDA Denisu Bećiroviću, suradnja SDP-a i HDZ-a BiH ili podrška dvaju HSS-ova i HSP-ova Draganu Čoviću i HDZ-u BiH, stranci koja ih je godinama uništavala i u konačnici i dokrajčila, pa se sada hvataju za preostale mrvice kojih će još ponešto ostati za ove izbore.

Ne treba čuditi ni to što će Srbi u Federaciji BiH najvećim dijelom glasati za kandidata HDZ-a BiH, jer će javno to od njih zatražiti Milorad Dodik, kao što ne treba biti iznenađujuće ukoliko se i HDZ1990 domogne dijela tih glasova zahvaljujući svojim “suradnicima” u srpskim redovima, pa i dijela bošnjačkih glasova uz pomoć Senada Šepića i još nekih drugih istaknutih političkih dužnosnika iz reda najmnogobrojnijeg od triju konstitutivnih naroda, iako se, ukoliko čitate između redaka ovaj tekst, itekako dobro može uočiti koliko su stvarno ta tri naroda konstitutivna i jednakopravna!

P.S. Ima i onaj neki Falatar, koji bi možda mogao pokupiti glasove kućne čeljadi. Više od toga doista jako teško.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});