fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Fena

PLENKOVIĆ: Došao sam u Mostar da vidim kakva je atmosfera nakon presude u Haagu

Autor: Fena

MOSTAR - Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u danas u Mostar kako bi obavio razgovore s vodstvom Hrvata u BiH te kako bi razmotrili okolnosti nakon predsude Haškog suda u predmetu "Prlić i ostali".

Nakon polaganja vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima, gdje su Plenkovića dočekali predstavnici hrvatske politike u BiH, na čelu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, te predstavnici braniteljskih udruga, hrvatski premijer je kazao kako će tijekom sastanaka s političkim predstavnicima Hrvata u BiH vidjeti na koji način Hrvatska može pomoći BiH u pogledu suradnje između dviju država te u pogledu jačanja konstitutivnosti Hrvata u BiH i zaštite njihovih prava.

– Hrvatska prije svega stoji uz BiH, stoji uz Hrvate u BiH i učinit ćemo sve da Hrvati ovdje budu dugoročno ravnopravan naroda, da se poštuje jednakopravnost tri naroda ovdje i na tom tragu su naše bilateralne aktivnosti – istaknuo je Plenković.

Dodao je da je doputovao u Mostaru kako bi čuo kakva je atmosfera nakon haške presude, kakvo je raspoloženje u braniteljskim udrugama i u političkom vodstvu bh. Hrvata.

Kazao je kako će cjelovitiji uvid o tome imati sutra nakon sutrašnjeg sastanka.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović zahvalio je Plenkoviću što je odvojio vrijeme za posjet Mostaru, dodavši kako će s njim razgovarati o posljedicama presude Haškog suda i poziciji Hrvata u BiH.

Predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika “Grabovica ’93” Josip Držnjak premijeru Plenkoviću ukazao je na zločin počinjen u selu Grabovica, između Mostara i Jablanice, gdje su 1993. u akciji Armije BiH ubijena 33 hrvatska civila te kako za taj zločin nitko od nalogodavaca nije odgovarao.

Sastanak premijer Plenković i predstavnika Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH zakazan je za utorak, 5. prosinca, u 9 sati.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});