fbpx

RAGUŽ: Shvatio sam da je bošnjačka ljevica radikalnija od desnice, a valjda će i Ilija shvatiti!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Gost Dnevnika TV1 ovoga četvrtka bio je Martin Raguž, izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i član Predsjedništva HDZ-a 1990. On je govorio o nastupu HDZ-a 1990 na izborima ove godine, položaju hrvatskog naroda u BiH, o ujedinjenju ljevice kao i o krizi u Parlamentu.

Hoće li HDZ 1990 podržati Dragana Čovića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, gost središnje informativne emisije TV1, kazao da će HDZ 1990 na izbore izaći samostalno i ponuditi biračima mogućnost da biraju.

“Što se tiče samih kandidatura, službeno još ništa nije donešeno. Programski i politički, to je samostalan nastup” – kazao je Raguž.

Raguž je prokomentirao kako je ozbiljno pitanje što je ljevica u BiH.

“U svakom društvu je važno imati profiliran lijevi centar. To su opcije koje imaju tradiciju, ali ovdje su stvari drugačije. Vrlo često se iz tih pozicija djeluje puno radikalnije nego iz pozicija desnih stranaka” – rekao je Raguž, koji je na zadnjim predsjedničkim izborima primjerice dobio najviše glasova u Zenici.

Za krizu u Parlamentu BiH, u kojem je on izaslanik u Domu naroda, gost Dnevnika TV1 kazao kako je ona stalna i da se manifestira u svakom pitanju.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI