fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

STAZAMA ŽITOPROMETA: Požar u čapljinskoj “Lasti”!

Autor: Dnevno.ba

ČAPLJINA - Nakon što je u četvrtak, 16. kolovoza Radio Čapljina izvjestila da će, nakon zatvaranja 26-og siječnja 2017. godine, kapije Tvornice keksa i vafla 'Lasta' ponovo biti otvorene za radnike jer se krug nekadašnjeg hercegovačkog prehrambenog giganta čisti i uređuje, danas iz Čapljine pristižu vrlo loše vijesti - već sutradan, u petak, u krugu tvornice izbio je požar.

Nakon dojave građana o požaru u krugu tvornice, intervencijom vatrogasaca spriječena je katastrofa većih razmjera. Kako je došlo do požara, je li posrijedi podmetanje požara ili neke druge okolnosti, za sada nema informacija.

Podsjetimo, mogućnost obnove proizvodnje najavila je i stečajna upraviteljica Behija Huseinbegović, koja je u izjavi za Radiopostaja Čapljina, kazala da prije okončanja nastavka Skupštine vjerovnika najavljenog za 22. kolovoza, o tome ne može davati službene izjave.

Međutim, po radovima u krugu tvornice očito je da se sprema pokretanje proizvodnje, koje će obradovati ne samo radnike koji će se ponovo angažirati, nego i manje-više sve Čapljince.

Proizvodnja u “Lasti” stala je krajem 2016. godine kada se, mislili su radnici, otišlo na kolektivni odmor. Obustava proizvodnje obznanjena je 26. siječnja 2017. kada su radnici upućeni kućama.

Zanimljivo, iako tužni, novinarima su tvrdili:”Nije propala ‘Lasta’ nego privatizacija!”.

Izgleda da bi ta njihova tvrdnja mogla dobiti i praktično potvrdu već do kraja ovoga mjeseca.

Valja napomenuti, da je malo primjera tvrtki tako lojalnih radnika kao što su to bili radnici “Laste”. Ni za jednog od brojnih štrajkova kojim su poslovodstvo, odnosno većinskog vlasnika hrvatsko “Zvečevo”, iz Požege, prisiljavali na isplatu plaća ili doprinosa, nisu oštetili ni jedan dio potreban u proizvodnji, ipak se nadajući boljim vremenima.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});