fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VELIKA PREVARA: Dobili posao od 200 milijuna KM za postavljanje radra u RS-u!

Autor: Slobodan Vasković (blogger)

BANJA LUKA / OSNABRÜCK - Željka Cvijanović, premijerka, morala bi odmah da smijeni Dagana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS i ministra financija Zorana Tegeltiju, jer su izravno sudionici Velike Prevare nabavke kamera i radara za kontrolu brzine automobila u prometu. Uz to, njih dvojica su teško ugrozili, ovim poslom, sigurnost Republike Srpske i svih njenih građana.

Cijeli posao javno-privatnog partnerstva u stvari je dobro osmišljena akcija ovdašnjih političara i njima bliskih tajkuna, čija je namjera da za deset godina u džepove, na račun građana, strpaju cca sto milijuna maraka. Toliko im pripada od pola-pola posla. Iako je sav taj novac, ukupno preko 200 milijuna KM, trebalo da ode u proračun, jer su ulaganja minimalna.

Da podsjetim, portal Capital.ba objavio je sljedeću vijest, 09.02.2018. godine:

“Republiku Srpsku kamerama i radarima pokrit će firme „Inovatraffic holding“ iz Njemačke „Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S.“ iz Turske i „WKB Consulting“ iz Banjaluke odlučio je ministar Dragan Lukač prilikom izbora privatnog partnera u poslu teškom 12,5 milijuna KM. Oko 100 stacioniranih i 15 mobilnih radara bit će postavljeno širom Republike, ove firme ugovor s MUP-om potpisat će na period od deset godina, a prihod od naplaćenih kazni dijelit će se pola–pola”.

Kvaka je u tome što su posao dobile firme iz Njemačke i Turske, ali kada se sagleda kada su te firme osnovane, njihovi osnivački ulozi i vlasnici, prestaje svaka dvojba oko toga da je na djelu Velika Prevara.

Paradoks je da bi Veliku Prevaru trebao istražiti MUP RS, čiji je čelni čovjek dio Ekipe koja namjerava da izvrši nezakonitu rabotu.

Krenimo redom!

Prevara: Njemačko, a Naše

Firma „Inovatraffic holding“ nije nikakva poznata njemačka firma koja se bavi kamerama i radarima, već je riječ o poduzeću napravljenom 29.03.2017. godine.

Tender za nabavku kamera i radara, putem javno-privatnog partnerstva, objavljen je 10. lipnja, a zatvoren 17. srpnja 2017. godine.

Praktično, firma „Inovatraffic holding“ osnovana je, (prema službenim njemačkim dokumentima), svega dva i pol mjeseca prije objavljivanja tendera, na kojem je, na kraju, i pobijedila.

Nema nikakve dvojbe da je „Inovatraffic holding“ i osnovana u Njemačkoj kako bi dobila posao od 100 milijuna KM i kako bi se prikrili tragovi ovdašnjih visokih dužnosnika u ovoj zaista bezobraznoj i drskoj prevari.

Osnivači/suvlasnici “Inovatrafic” su Đorđe Kačavenda, koji je u nju uložio 24.750 Eura i Miro Maretić, čiji je osnivački ulog 250 Eura.

Firma je registrirana kod privrednog suda u gradu Osnabrück, na adresi Gewerbepark 18 u obližnjem mjestu Bissendorf, pokrajina Donja Saksonija.

Kao direktor je do 23.6.2017. u registru bio upisan Ivan Maretić, ali je 07.12.2017. došlo do promjene i tada je Đorđe Kačavenda upisan za direktora.

Tada je i premješteno sjedište firme, sa ranije adrese Hasetorwall 18 Osnabrück na sadašnju Gewerbepark 18 Bissendorf (udaljenost 11 km). Na ranijoj adresi Hasetorwall 18 je registriran jedan odvjetnički ured i jedan porezni savjetnik, pa je (vjerojatno) to ranije sjedište bilo čista formalnost, a novo sjedište je u tržnom centru.

Djelatnost firme je video nadzor prometa, razvoj rješenja za kontrolu prometa, razvoj softvera i hardvera…

Web site firme http://inovatraffic.com/ je, može se reći, amaterski: Ne vidi se ni sjedište, ni bilo kakvi podaci osim nekih generičkih slika s tekstom koji ukazuje na to da se oni bave video nadzorom.

Tašna-mašna firme

Već ranije sam objavio da je i druga firma, koja je dobila posao, najblaže rečeno, presmiješna.

Riječ je o firmi “WKB Consulting” iz Banjaluke, čiji je osnovač Karl Otto Woll, iz Eisenberga, Njemačka.

Osnivački ulog firme je Jedna Konvertibilna Marka, a dobila je posao ukupne vrijednosti 216 milijuna KM (za deset godina), od čega pola ide u proračun RS, a pola u osobni proračun drskih prevaranata!

Autor: Slobodan Vasković (blogger)
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});