fbpx

VIDEO: Mladen Begić – Znaju i Bakir i babo mu što je sve ABiH u ratu radila Hrvatima!

Autor: Mili Marušić / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Ministar branitelja u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić prokomentirao je za naš portal jučerašnje gostovanje člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u TV emisiji "Nedjeljom u 2" kod Aleksandra Stankovića.

“Dugo bi potrajalo kada bih komentirao sve ono što je član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao u spomenutoj emisiji. Kazao je kako je Armija BiH počinila samo 2 posto zločina u BiH tijekom protekloga rata, ali se mi Hrvati s tom činjenicom nikako ne možemo složiti” – kaže ministar Begić, pa u nastavku razgovora obrazlaže zašto je to tako.

“Ako samo spomenemo da je na teritoriji pod kontrolom ABiH u mjestu Grabovica počinjeno što je počinjeno a on to vrlo dobro zna, a znao mu je i babo, pa ako spomenemo Kraljevu Sutjesku, paljenje 11 hrvatskih sela, protjerivanje 11.200 Hrvata, ali valjda je to zaboravio. Ili možda nema memorirano. Zatim protjerivanje 15 tisuća Hrvata iz Bugojna, funkcioniranje i organiziranje sedam logora na području Bugojna i nestanak 21 osobe iz tih logora on smatra to, nažalost, incidentom, no za mene to nije incident, jer kada je u pitanju Grabovica to je genocid” – ističe za Dnevno.ba Mladen Begić.

“U Bugojnu, Varešu, Kraljevoj Sutjesci i Kaknju to je čisti etnocid, a da ne kažem što se dogodilo s Hrvatima u Sarajevu. Mi ipak moramo prijeći preko toga i graditi budućnost, a na njegove izjave na koji način će on braniti BiH – mogu samo kazati kako BiH nije njegova, BiH je i hrvatska, jer HVO je ugrađen u vojsku FBiH, a Herceg-Bosna u temelje ove države. Mi smo je branili, obranili i polažemo pravo na nju” – poručio je na kraju ministar Mladen Begić.

Autor: Mili Marušić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI