fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Sarafin i Ana Soldo – Dragi Širokobriježani sutra se to može bilo kome dogoditi!?

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Prije gotovo četrdeset dana u Širokom Brijegu se dogodilo brutalno premlaćivanje, odnosno kako će neki sve to s pravom okarakterizirati pokušaj ubojstva 17-godišnjeg Mile Solde, ovdašnjeg mladića kojeg su na jednoj rođendanskoj zabavi "iscipelarili" školski poznanici, navodno sinovi nekolicine ovdašnjih poznatih tajkuna.

Na svu sreću, mladić je preživio, no sve ono što se kasnije dogodilo istinsko je ruglo koje oslikava svu bijedu i jad današnjih Hrvata u Zapadnoj Hercegovini, jer to što se kobne noći (8/9. listopada) dogodilo zapravo je puno gore od nedavnih uhićenja hrvatskih generala i časnika u Orašju. Za Orašje tek sumnjamo kako su nam sve naši izrodi namjestili, međutim za ovo što se zbilo u Širokom Brijegu znamo da su naši izrodi sigurno odradili (nikako Srbi ili Bošnjaci, nego izričito mi Hrvati).

Prva vijest u medijima o ovom događaju objavljena je tek 03. studenog na lokalnom portalu „sirokibrijeg.info“ zahvaljujući kolegi Milom Marušiću, koji je pokušao istražiti cijeli slučaj i sasvim sigurno dosta u tome uspio, za razliku od policije koja je već godinama u Hercegovini pod (ne)izravnim utjecajem ovdašnjih tajkuna i političkih vlastodržaca, iako se policiji zbog toga više i ne čudimo, jer zašto im se čuditi ako znamo koliki utjecaj ista bagra ima i nad ovdašnjom medijskom scenom, te svećenstvom, pa je prava rijetkost da se pojedinci iz njihovih redova, poput kočerinskog župnika fra Maria Knezovića, javljaju i ukazuju na postojeće probleme. Neki će se usuditi pa kazati da su pod utjecajem spomenute bagre više nego što su primjerice 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća bili pod utjecajem tadašnje UDBA-e!

anasarafinsoldo16112016-1

Nakon svih posljednjih medijskih napisa pred kameru su odlučili stati roditelji nesretnog Mile, majka Ana i otac Sarafin, te ovom prilikom portal SirokiBrijeg.info vam donosi ekskluzivan razgovor sa Milinim roditeljima, jer su svoje viđenje cijelog ovog događaja odlučili podijeliti sa svojim sugrađanima, odnosno čitateljima našeg portala.

“Kada sam vidjela sina u bolnici znala sam da te ozljede nisu od pada gola na malonogometnom igralištu. U razgovoru s liječnicima doznala sam kako je moj sin primio 4 do 5-6 udaraca. Saznala sam i to da se svi svjedoci tog događaja još uvijek nisu ispitali, jer im kao roditelji rade, pa se pitam koji roditelj radi od 0-24 sata” – govori s nevjericom u očima majka Ana.

“Ovo se sutra može dogoditi i bilo kome drugome. Grad priča o cijelom događaju, grad puno zna, narod zna, ali policija se ne oglašava. Tko zna, možda nastoje sve ovo zataškati! Ako nas neće štititi naša policija pa tko će nas onda štititi? Jedino dragi Bog. Ovo je prešlo sve mjere za nekoga, a nekome je dobro” – govori otac sarafin.

“U policijskom izvješću od 03. studenog stoji da se čeka nalaz sudskog vještaka, no do dana današnjeg taj sudski vještak nije angažiran, pa se pitam zašto? Mislim da je vještak trebao biti angažiran od prvog dana, a policijski službenici izuzeti odjeću našeg sina, no ništa nije odrađeno kako se trebalo odraditi” – smatra majka Ana.

“Slučaj traje evo 36-37 dana, možda će potrajati i 37 godina” – konstatirao je otac Sarafin ukazujući na svu aljkavost rada širokobriješke policije.

anasarafinsoldo16112016-3

Majka Ana je dodala kako je najvažnije da se njihov sin, inače uzoran sportaš, učenik i mladić, uspješno oporavlja od svih tih ozljeda, što fizičkih, a što psihičkih, te na kraju ovog razgovora se s razlogom upitala čega se više bojati?

“Čega se bojati? Pa danas i sutra to se može dogoditi svakome, pa zar je u redu provoditi takvo nasilje i ostaviti napadnutog da iskrvari” – ustvrdila je ona.

Roditelji nisu željeli iznositi nikakva imena, iako se u javnosti spominju svakojaka imena navodnih počinitelja ovog strašnog čina, no zbog same istrage roditelji zasad ne žele s više podataka izlaziti u javnost, no nije isključeno da će tako postupiti naredni put. Naime, sve je do policije i njihovog rasvjetljavanja događaja što su se zbili te tužne širokobriješke noći 09. listopada 2016.godine.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});