fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Vrijeme istječe, čekati se ne može: Predsjedništvo DF-a za koaliciju sa GS-om

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Sarajevu je održavana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte BiH te su razmatrali aktualnu političku situaciju s naglaskom na predizborni period i članovi Predsjedništva podržali tri osnovna politička stava.

Prvi je da je, kako su naveli iz DF-a, stranka je bila i uvijek će biti protiv svih etno-nacionalističkih politika kao koncepta djelovanja, poštujući pri tome volju i pravo na izbor svakog građanina – glasača. Te tako, oštro odbijaju sve, u posljednje vrijeme naročito prisutne, insinuacije o njihovom priključivanju ovoj ili onoj grupaciji stranaka koje su na vlasti.

Drugi stav je, ističu, kako jesu za zajedničko djelovanje svih lijevo građanskih opcija, dakle “među nama nema konceptualnih pa ni ideoloških razlika, ali smo za čišćenje tih stranaka od korumpiranih pojedinaca, što smo već više puta naglasili”. Dakle, nije riječ o odnosu prema lijevo građanskoj političkoj opciji već u odnosu prema pojedincima u tim strankama kojima je tender draži od države, navode iz DF-a.

Treći stav Predsjedništva DF-a je: “Zbog svega ovoga i mi kao stranka i naš predsjednik izloženi smo sve žešćim napadima i sa lijeva i sa desna. Spremni smo se i tome oduprijeti svim snagama kojima raspolažemo, a oktobar će pokazati koliko nas ima koji tako razmišljamo”.

Podržali su inicijativu o formiranju i potpisivanju Koalicije sa Građanskim savezom te pozvali i ostale političke subjekte koje djeluju na istoj ideološkoj matrici da to isto urade.

„Vrijeme nam izmiče, čekati se više ne može“ – poručuju iz DF-a.

Naglašeno je također kako je Demokratskoj fronti uvijek preči savez sa građanima i narodima ove zemlje od bilo kojeg političkog saveza, te je odlučeno da se krene među ljude, građane, radnike, sve strukture društva kako bi se svima objasnilo, na što jednostavniji i prijemčiviji način za što se ova stranka zalaže.

Članovi Predsjedništva informirani su i o razgovorima koji su vođeni sa članovima Venecijanske komisije i predstavnicima međunarodne zajednice o Izbornom zakonu.

Sjednica Predsjedništva Demokratske fronte počela je odavanjem pošte i sjećanjem na nedavno preminulog člana i osnivača DF-a u Županiji 10, druga Nike Bakovića, priopćeno je iz DF-a, prenosi Faktor.ba

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});