fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zastupnica Narodne skupštine RS i drugi vijećnici prelaze u HSP

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - "Hrvatska stranka prava (HSP) dobila je nove članove u Republici Srpskoj. Zastupnica Narodne skupštine Republike Srpske Ivana Lovrić napustila je HSP BiH kojeg vodi Stanko Primorac i prešla u naš HSP kojega vodim ja Nikola Raguž sa suradnicima i vrijednim vodstvom.Ovo nije jedini slučaj, jer i veliki broj općinskih vijećnika HSP-a BiH istupio je iz te stranke i prešao u naše izvorne pravaške redove - Hrvatske stranke prava. Možemo kazati da je HSP danas jedina stranka s hrvatskim predznakom koja djeluje u ovom tijelu i koja širi politički utjecaj" - naglašava Nikola Raguž, predsjednik HSP-a.

Trenutačno teško stanje, posebice najmalobrojnijeg hrvatskog naroda u Republici Srpskoj, dodatno je otežano aktualnom politikom i vodstvom HDZ-a BiH koji se, po Raguževim riječima, odrekao svojih Hrvata zbog prijateljstva predsjednika Dragana Čovića i Milorada Dodika.

“To prijateljstvo i poslovni interes je dovelo do toga da nakon silnih i nezamislivih napada predsjednika RS Milorada Dodika na banjalučkog biskupa msrg. Franju Komaricu, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nije niti jednom riječju zaštitio biskupa Komaricu, nego naprotiv sustavno zaobilazio i ignorirao ovu izdaju. Isto čini i danas ne otvarajući temu daljnjeg iseljavanja izastrašivanja Hrvata te pljačke kuća i posebice stare umirovljeničke populacije, koja je ostala na svom ognjištu. Upravo ti hrvatski umirovljenici su postali bankomat, nakon što prime mirovinu, za lokane kokošare i nacionaliste koji smatraju da je Republika Srpska entitet isključivo srpskog naroda” – kaže on.

“Srpska politika s kojom se Čović kumi je u Domovinskom ratu uništila Banjalučku biskupiju i dovela do egzodusa dvije stotine tisuća Hrvata, a ista ta ekspanzionistička politika je i koncem Drugog svjetskog rata uništila Trebinjsku biskupiju i protjerala hrvatski katolički živalj iz Istočne Hercegovina, sa svojih tisućljetnih ognjišta. Naime, Trebinjska biskupija je najstarija biskupija s poviješću od preko tisuću godina, od dolaska misionara u Dubrovnik koji su išli pokrštavati narode u zaleđu. Nažalost, došli su srpski nacionalisti i četnici te protjerali su katolike iz Trebinja, Nevesinja, Čajniča i Foče, a i cijelog Banjalučkog kraja i Posavine. Umjesto da se svi zalažemo, kao nekada, što se i zalagao HDZ BiH, da Posavina bude poseban Distrikt, od toga su odustali i sa Banja lukom dijele privatne poslove i dovode ruski kapital” – naglašava Raguž.

Na kraju još ističe kako je godinama u vlasti u Banjoj Luci Čovićev ministar Davor Čordaš koji samo hoda od domjenka do domjenka i priča kako će se graditi porušene kuće i maže oči javnosti s nekih dvadeset kuća koje će biti obnovljene sredstvima iz Hrvatske.

“Za to vrijeme nikako da kaže koliko je Banja Luka i njegova vlada izgradili kuća i gdje su te obnovljene kuće ili putovi, infrastruktura ili bilo koja druga logistička mjera. I dan danas dva desetljeća od rata opstruiraju dovođenje električnu energiju u nekim selima, a o nadoknadi ratne štete da i ne govorimo” – zaključio je Nikola Raguž.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});