fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

CUPRA ULAZI U NOVU AVANTURU: Prva su automobilska marka koja sudjeluje u ovom natjecanju

Autor: dnevno.ba

CUPRA uvodi svoje nasljeđe u području motosporta u suvremeno doba pridruživanjem seriji utrka Extreme E kao glavni partner tima ABT Sportsline.

Ova nekonvencionalna marka usmjerena na budućnost iza sebe ima niz uspjeha na trkaćoj stazi, a sudjelovanje u seriji utrka Extreme E objedinjuje bogato znanje o motosportu marke CUPRA te nov pristup utrkama električnih vozila.

Extreme E, električno natjecanje SUV vozila na teškim terenima, po sadašnjem će planu tijekom 2021. godine putovati nekim od najekstremnijih i najizoliranijih područja svijeta. Prva sezona organizirat će se na lokacijama s arktičkim, pustinjskim, prašumskim, ledenjačkim i oceanskim podnebljem, a održavat će se na mjestima koja su narušena ili pogođena klimatskim promjenama.

Činjenica što CUPRA sudjeluje u seriji utrka Extreme E nije nikakvo iznenađenje. Model CUPRA e Racer, prvo potpuno električno trkaće vozilo na svijetu, obuhvaćao je četiri elektromotora s jednim stupnjem prijenosa koji su se mogli pohvaliti zajedničkom snagom od 680 KS (500 kW) te okretnim momentom od 960 Nm uz paket baterija hlađenih tekućinom.

Taj je projekt marki pomogao pri razvoju i unaprjeđenju znanja na putu prema elektrifikaciji kako bi ova tehnologija mogla postati još važnijim dijelom njezine ponude osobnih vozila. Ona sada obuhvaća plug-in hibridni model CUPRA Leon, za kojim će na početku 2021. godine uslijediti plug-in hibridno vozilo CUPRA Formentor.

Marka CUPRA udružit će snage s timom ABT Sportsline te će pridonijeti okupljanju skupine inženjera i vozača za ovu električnu odiseju. Vozač će biti Mattias Ekström, e-ambasador marke CUPRA te pobjednik utrka Rally Cross i DTM.

Cilj sudjelovanja marke CUPRA u seriji utrka Extreme E nije samo želja za dodatnim unaprjeđenjem znanja u području motosporta, već i mogućnost primjene stečenih znanja u okviru ponude osobnih vozila kako bi se vozačima moglo osigurati optimalno iskustvo.

Prva sezona serije utrka Extreme E po planu će započeti početkom 2021. godine te će imati format od pet razina.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});