fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KUPUJETE AUTO? Evo 5 savjeta kako učinkovito pregovarati o cijeni

Autor: dnevno.ba

Iako je tako navedeno, ni jedna cijena u pravilu nije fiksna, a većina prodavača automobila primarno će postaviti veću cijenu računajući na to da će kupci pregovarati oko iste.

Učinkovito pregovaranje uistinu je vještina s kojom se ne rodi svatko. Kako bismo vam olakšali kupnju automobila po cijeni koja vam odgovara, donosimo nekoliko savjeta o tome kako pregovorima doći do željenog dogovora.

Dođite pripremljeni

Znanje je moć, a danas se, više nego ikada, možete informirati o automobilima i procesu kupnje. Na internetu možete pronaći sve o specifikacijama vozila, cijenama, konkurentskim prodavačima i načinima plaćanja. Između ostaloga, možete pronaći i savjete kako pregovarati za željenu cijenu!

Ako prilikom kupnje automobila pokažete da ste dobro informirati te upoznati s cijenama na tržištu, znat ćete na koju cijenu pristajete i zašto, piše Klik.hr.

Zapamtite – to je samo automobil

Nebitno jeste li njihov ljubitelj ili ne, kupnja automobila uzbudljiva je stvar. Ono što prodavači žele upravo je stvaranje emocionalne povezanosti kupca s automobilom, a ako je očito da ste maksimalno sretni zbog kupovine njihovog posao im je znatno lakši. Također, prodavači će se uvijek probati sprijateljiti s vama. Ne zaboravite da je njihov posao ostvariti profit.

Uz to, nemoj te osjećati nelagodu zbog toga što morate pregovarati oko cijene – kupnja auta poslovni je dogovor, a pregovaranje oko cijene dio je toga.

Pregovarajte o cijeni, a ne načinu otplate

Kada ugovarate cijenu vozila, razgovarajte o cijeni, a ne o visini mjesečne rate! Prodavačima će pokušati smanjiti mjesečnu ratu i povećati broj mjeseci za otplatu umjesto sniziti ukupnu cijenu automobila. Na ovaj će vam način biti teže izračunati krajnju prodajnu cijenu, količina informacija može vas zbuniti i lako možete preplatiti svoje vozilo.

Ne spominjite cifre prvi

Prepustite prodavaču da prvi počne razgovarati o cijenama. Kako biste maksimalno snizili cijenu, ne želite da prodavač zna koliko ste zapravo spremni dati. Budite sigurni da je prodavač, bez obzira na prvu cijenu koju navede, uvijek spreman na nešto niži iznos.

Budite spremni na odbijanje ponude

Ako ste nezadovoljni krajnjom cijenom automobila, načinima plaćanja, pristupom prodavača ili zbog bilo kojeg drugog razloga niste sigurni u kupovinu – odustanite. Iako je ovo stresan proces, bolje je odustati, razmisliti i vratiti se ili pronaći drugoga prodavača nego biti nezadovoljan krajnjim dogovorom.

Razmislite o realnoj cijeni i dogovoru koji vam odgovara i nemojte pristati na uvjete s kojima niste zadovoljni. Kvalitetnim pregovorima do željenog automobila, sretno!

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});