LEWIS HAMILTON: Osjećam se kao da odustajem od svega

Autor: Dnevno.ba

LONDON - Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton (34) nagovještava kraj karijere.

On je izrazio zrabrinutost za zagađenje i klimatske promjene koje su pogodile svijet i upravo zbog toga je prije nekoliko godina prešao na vegetarijansku prehranu.

“Osjećam se kao da odustajem od svega. Kao da se skroz gasim. Zašto brinuti o nečemu kada je svijet ovako neuredan i ljude nije briga za ništa. Uzet ću trenutak da se saberem i skupim misli. Hvala onima koji brinu za ovaj svijet”, napisao je Hamilton na Instagramu, prenosi SportSport.ba.

“Zagađenje koje dolazi od tvornica za preradu mesa veća je nego od korištenja zrakoplova i automobila i to me navelo na razmišljanje. Želim živjeti zdravije, a kada vidite što se sve danas stavlja u meso i koje sve kemikalije jedemo tim putem… Ne želim se jednoga dana probuditi sa začepljenim arterijama. Crveno meso nisam jeo dvije godine, većinu ove godine jeo sam ribu, a sada sam i nju izbacio. Ono što kao ljudska vrsta radimo svijetu, zagađenje koje nastaje zbog krava koje se uzgajaju, je nevjerojatno”, ispričao je Hamilton.

“Ne želim za 10 ili 20 godina dobiti dijabetes ili neku od tih bolesti. Mislim da je ovo prava odluka i objavljujem to svima koji me prate jer se nadam da ću tako ohrabriti i ponekog da učini istu stvar”, poručio je ranije Britanac.

Hamilton se bori za šesti naslov u Formuli 1 i četiri utrke prije kraja je vodeći u ukupnom poretku.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI