fbpx

Škoda ide u aktraktivnu verziju Octavije, ali radi se i na malim promjenama ispod haube

Autor: dnevno.ba

Kompanija Škoda ušla je u svojevrsni redizajn svojih automobila. Prva na redu je bila linija Superb pa su potom uslijedile promjene na SUV-ovima Kodiaq, Karoq i Enyiaq iV

Sada je očigledno došao red na Octaviju te je riječ o Škodinom Sportline tretmanu

Crni elementi razlikuju Sportline od ostalih “slabijih” paketa opreme, zajedno sa suptilnim stražnjim spojlerom za liftback verziju.

Octavia Sporline je dostupna i kao karavan, a unutrašnjost je bazirana na Style paketu opreme, ali su dodane crne piano dekorativne linije, sportska sjedala s integriranim naslonima za glavu, upravljač sa Sportline logom, dok pločice na prednjim pragovima sadrže natpis Octavia.

 

 

Velika vijest je uvođenje 2,0-litarskog TSI motora koji razvija 190 KS. Ovaj motor je bio dostupan pred kraj životnog ciklusa prethodne generacije Octavije kada je zamijenio stari 1,8-litarski TSI motor te uz doplatu Octavia Sporline može biti opremljena DCC sistemom za dinamičku kontrolu ovjesa koji nudi 15 načina podešavanja amortizera, od komfornog do sportskog.

Centralni zračni jastuk se nalazi između prednjih sjedišta te dodatno košta, kao i sustav za izbjegavanje sudara te sustav za pomoć pri skretanju.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI