fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Speed Ultra Xaomi

Xiaomi započinje isporuku svog prvog električnog automobila, pogledajte kako izgleda

Autor: Dnevno.ba

Kineski tehnološki gigant Xiaomi je priopćio da ovog mjeseca započinju isporuke prvog električnog modela, čime ova kompanija i službeno ulazi u konkurentnu automobilsku industriju, javlja BBC.

Riječ je o modelu nazvanom Speed Ultra ili kraće SU7, koji je predstavljen prošle godine. Tada je vlasnik Xiaomija, Lei Jun, izjavio da kompanija želi postati jedan od top 5 proizvođača automobila u cijelom svijetu.

Xiaomi će u periodu od 10 godina investirati 10 milijardi dolara. Lei je kazao da SU7 posjeduje tehnologiju “super električnog motora”, koja omogućava bolje ubrzanje u odnosu na neke Tesline i Porscheove električne automobile.

U kineskoj kompaniji se nadaju da će operativni sistem koji automobil dijeli sa smartphoneima i drugim uređajima privući postojeće kupce, prenosi Klix.

Xiaomi SU7 (Speed Ultra 7) - the brand's first EV goes official

Jedan od novih sudionika kineskog tržišta električnih automobila

Xiaomi je jedan od rijetkih novih sudionika kineskog tržišta električnih automobila koji je dobio odobrenje vlasti u vrijeme kada dužnosnici pokušavaju obuzdati “poplavu” novih igrača na ovom polju.

SU7 će proizvoditi jedinica kompanije BAIC Group u fabrici u Pekingu, koja može proizvesti 200.000 automobila godišnje. BAIC je u vlasništvu države.

Pokretanje kompanije Xiaomi Automobile dolazi u vrijeme kada se rat cijenama na kineskom tržištu električnih vozila pojačava.

Kompanija Tesla, na čijem je čelu milijarder Elon Musk, smanjila je cijene svojih automobila u Kini za nekoliko tisuća dolara u posljednjim mjesecima, jer su isto učinili lokalni rivali poput BYD-a.

Vrijednost Xiaomijevih dionica je porasla za više od 10 posto u Hong Kongu nakon najave početka prodaje automobila, čija će cijena biti priopćena 28. ožujka.

Globalne emisije CO2 iz fosilnih goriva u ovoj godini bit će najveće dosad

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});