googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena/Duško Pucar

Bradara pohvalila projekte u Novom Travniku: Uložena sredstva se itekako vide na terenu

Autor: Dnevno.ba/Fena

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara i federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić posjetili su u utorak općinu Novi Travnik, gdje ih je načelnik Stjepan Dujo uputio u tijek realizacije brojnih projekata u čijem financiranju je sudjelovala i Vlada FBiH.

Načelnik je kazao kako je Novi Travnik trenutno najveće gradilište u Središnjoj Bosni.

“Danas smo imali priliku obići radove, glavnu gradsku prometnicu, kao i gradski bazen koji je pri završetku, gradsku sportsku dvoranu kojoj smo zahvaljujući Ministarstvu prostornog uređenja i građenja Vlade FBiH u proteklom razdoblju obnovili krov. Naravno obišli smo i gradilište srednje škole gdje će osim srednje škole, biti smještene i osnovna i glazbena srednja škola”, rekao je Dujo.

Pojasnio je kako se škola gradi od 2014. godine zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Hrvatske, koja je zajedno sa Županijom do prošle godine uložila oko dva milijuna maraka.

Nova škola

“Početkom prošle godine usvojenim amandmanom na proračun Vlade FBiH, tada zastupnice Lidije Bradara, izdvojeno je dva milijuna KM za realizaciju i dovršetak škole. Danas smo se uvjerili u tijek radova, a kroz dva mjeseca možemo očekivati u potpunosti završetak radova po pitanju ugovorenih građevinskih radova na ovoj školi”, dodao je Dujo koji vjeruje da će školarci imati priliku najesen, tj. u novu školsku godinu krenuti u ovim prostorijama.

Ministar Nedić obećao je i daljnju podršku Ministarstva u realizaciji projekata.

“Imali smo priliku vidjeti za Novi Travnik značajne projekte te čuti planove za nove u narednom razdoblju. Riječ je o značajnim projektima za ovu sredinu koji će biti od velike koristi za Novi Travnik i sve njegove stanovnike. U dosadašnjim projektima federalnom Ministarstvo prostornog uređenja je sudjelovalo u određenoj mjeri kroz transfere drugim razinama vlasti. Nema razloga da se to ne nastavi i vjerujem da ćemo i doprinijeti realizaciji svih započetih aktivnosti”, rekao je Nedić.

Foto: Fena/Duško Pucar

‘Uložena sredstva se itekako vide’

Po mišljenju predsjednice FBiH, Novi Travnik je jedan od oglednih primjera kako se dobro uložena sredstva viših razina vlasti itekako vide na terenu.

“Zadovoljstvo je vidjeti sve započete i završene projekte. Istinski se radujem svemu što smo uspjeli napraviti u Novom Travniku, koji je uvijek imao obrise grada i nadam se da će uskoro postati prvi grad u Središnjoj Bosni. U svakom slučaju, ovi infrastrukturni projekti i sve ovo što se radi u Novom Travniku to zaslužuju. Drago mi je da načelnik ima toliko entuzijazma, zajedno sa svojim suradnicima da ustraje na svim projektima. Bilo je divno vidjeti da su novi projekti već spremni, a na nama je svima da pratimo sve ono što ovakve sredine očekuju od viših razina vlasti. Danas smo se uvjerili da se ta sredstva itekako vide kao ugrađena sredstva i da će biti na korist svim stanovnicima Novog Travnika”, ustvrdila je Bradara.

Galić je jedan od rijetkih bh. dužnosnika koji je diplomirao na dvije akademije: Stigla pohvala iz SAD-a

Prije Novog Travnika, Bradara i Nedić posjetili su i Hrvatsku bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, gdje su se sastali s ravnateljem bolnice, dr. Mladenom Čuturićem, razmatrajući daljnje planove za razvoj i unaprjeđenje bolničkih kapaciteta.

Autor: Dnevno.ba/Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});