fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Čović: Presuda će snažno pojačati naše zalaganje za legitimno predstavljanje, krećemo već idućeg tjedna

Autor: Dnevno.ba

Presuda Europskog suda za ljudska prava po tužbi Slavena Kovačevića neće uopće utjecati na pregovore o izmjeni Izbornog zakonodavstva, ocijenio je lider HDZ BiH Dragan Čović.

-Ona je (presuda, op hms) sama po sebi poslala jednu poruku tog odnosa politike i jedne takve institucije- Europskog suda za ljudska prava. Ali, već sam kazao ona će sada snažno, snažno pojačati naše zalaganje za legitimno predstavljanje u institucijama gdje se odlučuje o kolektivnim pravima, znači i u Predsjedništvu i u domovine naroda. S te strane mi ćemo već od idućeg tjedna krenuti raditi na izmjenama Izbornog zakona kao jednom od 14 uvjeta, kazao je Čović za RTV Herceg Bosne.

Dodao je kako će presuda biti i u buduće.

– Vidite da se to vrlo organizirano priprema. Ljudi koji tobože tuže Bosnu i Hercegovinu da bi korigirali Ustav ili daytonsko okruženje i ambijent i prilagodili ga nekim drugim standardima mislim da u ovom trenutku će samo otežati onima koji su bili uvjereni da će time napraviti neki novi iskorak. Ustav BiH se ne može mijenjati na takav način, ne može se transformirati jedno uređeno društvo u neko građansko društvo kako je netko priželjkivao i odmah se oko toga izjašnjavao, kazao je Čović.

Dotaknuo se i apelanta pred Europskim sudom za ljudska prava Slavena Kovačevića, savjetnika protuustavnog i protuhrvatskog člana Predsjedništva BiH.

-A i vidite kako te osobe mijenjaju svoju nacionalnost i odnos prema nacionalnom pa su čas predstavnici jednog, čas drugog, čas trećeg naroda, a onda slavodobitno komentiraju te presude i prije nego što su objavljene. Evidentno jako uvezano, ali ja mislim da će napraviti štetu tim ljudima koji su na takav način iskombinirali čitavu tu aktivnost, kazao je Čović i zaključio: – Vrlo jasan odgovor, s Izbornim zakonom idemo, tražit ćemo vrlo jasne odredbe kad je riječ o legitimnom predstavljanju i u Predsjedništvu i u domovina naroda.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});