fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Antonio Balic / CROPIX

Dodik se brutalno obrušio na Murphyja: ‘Patološki tip, pokušava utrpat što više smeća u Srpsku’

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da sve pisanije iz Amerike kreira američko veleposlanstvo u Sarajevu, na čelu s Michelom Murphyjem, te da upravo on pokušava “utrpat” što više smeća u Srpsku.

– Toga ne bi bilo da nije iz Sarajeva kreirano. Tamo imate jednog patološkog tipa, američkog veleposlanika Michela Murphyja, koji se time predano bavi. Pokušava što više “utrpat” smeća na Republiku Srpsku, putem raznih neistina i laži, koje su svojstvene takvim patološkim tipovima, kakav je on – kaže Dodik komentirajući američko veleposlanstvo u Sarajevu, koje je objavila godišnju procjenu prijetnji u vezi s Balkanom i BiH, u kojoj se navodi da “Dodik poduzima provokativne korake da neutralizira međunarodni nadzor u BiH i osigura de facto secesiju za Republiku Srpsku”.

Murphy će otići brzo, pa će se vidjeti…

Dodik kaže da će i Murphy otići brzo, pa će se vidjeti kakva će biti nova struktura, prenosi RTRS.

– Ako neka nova struktura na racionalan način pruži priliku i uvaži interes koji postoji, te bude poštovala slovo Daytona, onda ćemo i razgovarati. Mi nismo spremni zato da američki veleposlanik, kako god se on zvao u Sarajevu bude sretan, a mi da izgubimo Srpsku. Tu politiku neće gledati – naveo je Dodik u izjavi iz Beča, nakon panel diskusije.

Komentirajući američke sankcije svojim suradnicima, rekao je da je to opet pisanija Murphyja.

– Razlog sa sankcije Srebrenki Golić što je prisustvovala sastanku, gdje se kreirao neki kulturno-zabavni program povodom Dana Republike, što ja tu da komentiram. Јel to sad ta imperija i moć?! Što je poruka, da se ne smijemo sastajati i proslavljati praznike? Valjda su oni odlučili da mi ne trebamo slaviti praznik. To su sve moji dobri suradnici. Žao mi je što će individualno morati prolaziti kroz teške izazove – navodi Dodik.

Zapadni čelnici iz solidarnosti u Kijevu na drugu godišnjicu invazije: ‘Čvrsto stojimo uz Ukrajinu’

Amerikanci su kaže Dodik poklopili sve sustave, pokušavaju utjecati na druge države, utječu na banke, račune.

– To sankcioniranje, pa jednostavno pokušavaju zagorčati život svima nama. Mi sada ne možemo primati plaće preko banke, ali postoji drugi način. U svakom slučaju, ako ne dođe do promjene i ako kojim slučajem ostane ova administracija u SAD, naša politika se neće promijeniti. Republika Srpska mora biti vidljiva u svim procesima. Ako nije vidljiva, ne zanima nas europski put – kaže Dodik.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});