fbpx

(FOTO/VIDEO) Iznenadili donacijom! Pogledajte što je stiglo u petrinjsku bolnicu

Autor: dnevno.ba

Iako se s malim odmakom vremena nakon potresa koji je razrušio Sisačko moslavačku županiju “stišava” volonterska aktivnost kao i donacije usmjerene tom području, za tamošnje stanovnike agonija se nastavlja.

Uspostava normalizacije će trajati

Uspostavljanje normalnog života u privremenim domovima nije jednostavno, jer svakodnevan život uključuje odlazak djece u školu kao i nastavljanje s radnim obvezama na što će se, obzirom da su nakon potresa mnoga radna mjesta fizički “nestala”, morati pričekati.

Petrinjci su svjesni da, osim rješavanja nužnih problema koje je na sebe preuzela država, i dalje većinu toga moraju odraditi sami.

Jedni od njih su Inicijativa branitelja grada Petrinje koji su se u pomaganje stradalima angažirali u prvim satima nakon potresa, a sa svojim aktivnostima nisu prestali do danas:

Branitelji proslijedili vrijednu donaciju

“Moja kuća ima crvenu naljepnicu i, na žalost, morat će se u potpunosti rušiti”, kaže predsjednik ove Inicijative Ivo Vranić.

Foto: Dnevno

Unatoč vlastitoj tragediji, u svom dvorištu neumorno sortira pakete uglavnom pristigle iz dijaspore, te ih odvozi potrebitima. Jučer je, kaže, Marija Knezović iz katoličke misije Berlin na njegovu adresu poslala brojna invalidska pomagala (kolica, medicinski kreveti i slično):

“Evo, jedan dio odvezli smo u Dom za stare i nemoćne Glina, a drugi dio upravo vozim na pulmologiju petrinjske bolnice kod dr. Gordane Stjepanović“, kaže Vranić.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI