googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mario Obrdalj/Fena

Grad Mostar usvojio važnu odluku koja se tiče mladih obitelji, evo kako do 15.000 maraka

Autor: Dnevno.ba

Vijećnici Grada Mostara u ponedjeljak su usvojili Odluku o subvencioniranju prve stambene nekretnine za mlade obitelji s maksimalnim iznosom do 7.500 maraka.

– Riječ je o nizu mjera kojima pokušavamo pomoći mladima da zasnuju život i ostanu živjet u Mostaru i riješe svoje stambeno pitanje – pojasnio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić na tiskovnoj konferenciji u pauzi sjednice Gradskoga vijeća.

Po njegovim riječima, sličnu mjeru provodi i Hercegovačko-neretvanska županija s dodatnih 7.500 maraka za subvencioniranje poreza na kupnju prve nekretnine, što znače da mlade obitelji u Mostaru na raspolaganju imaju ukupno 15.000 maraka za stjecanje prve nekretnine.

Foto: Fena

Ovo su uvjeti

Kako je rečeno tijekom sjednice, stambena nekretnina koja je predmet prijave mora se nalaziti na području Grada Mostara, a podnositelji zahtjeva trebaju imaju prebivalište i živjeti na području Grada Mostara. Stan/kuća treba biti kupljena nakon objavljivanja javnog poziva za subvencioniranje prve nekretnine, a ugovor o kupoprodaji stana/kuće u obliku notarski obrađene isprave treba biti zaključen u razdoblju od 1.1. do 31.12. godine u kojoj je objavljen javni poziv.

Vijećnici su usvojili i Nacrt odluke o javnim skloništima na području Mostara i njihovom stavljanju u funkciju, koji će uz sugestije i prijedloge biti vraćeni Vijeću na odlučivanje.

Kako je pojasnio mostarski gradonačelnik, javna skloništa nisu upisana u zemljišne knjige zbog nedostatka harmonizacije te neriješenih imovinskih pitanja, a mnogi od njih su dani u najmove i korištenje udrugama.

– Prvo slijedi postupak harmonizacije i rješavanje imovinsko pravnih zahtjeva. Novac koji postoji već u proračunu konto davanja za skloništa također će se angažirati kako bi se krenulo u njihovu obnovu, a zatim slijedi postavljenje titulara i stavljanje u funkciju za koju su namijenjeni – kazao je Kordić.

Vlada HNŽ-a izdvojila dosta novca za Zračnu luku Mostar, evo o kom iznosu se radi

Na redovitoj sjednici Gradskoga vijeća razmatran je značajan broj točaka koje se odnose na preraspodjelu sredstava u gradskom proračunu.

– Bavili smo se dodjelom sredstava za javna poduzeća, pitanjem izvješća pravobraniteljstva Grada i drugim pitanjima koja omogućavaju normalan rad u Gradu, a nisu od krucijalne važnosti u nekim političkim pitanjima – rekao je predsjedatelj Gradskoga vijeća Salem Marić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});