fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatski Narodni Sabor podnio inicijativu za proširenje broja ministarstava!?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Vlast u Bosni i Hercegovini još uvijek nije formirana, međutim u HDZ-u BiH uvjereni su kako će oni biti dijelom vlasti i na državnom, kai i federalnom nivou, pa taman sa Željkom Komšićem u koaliciji. Sukladno tome Hrvatski Narodni Sabor (HNS) je kao proširena HDZ-ova ruka na današnjoj prostoproširenoj sjednici u Mostaru usuglasio ranija razmišljanja većine članstva ovog nacionalnog tijela i zatražio povećanje broja ministarstava i na državnom i na entitetskom nivou.

“Smatramo krajnje poštenim da zaposlimo još jedan dio svoga potomstva, odnosno naših kadrova, kao i neke drugove koji su nam se priključili nakon njihovog kraha na posljednjim listopadskim izborima. Mi konstantno govorimo o hrvatskoj ugroženosti i nelegitimnom izboru Željka Komšića za hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH, no očigledno nas drugovi u Sarajevu ne čuju dovoljno dobro, pa im ovom prilikom jasno i glasno kažemo – hoćemo još ministarstava ili napravite neka nova gdje ćemo smjestiti svoje uhljebe, pardon kadrove, jer su Pošta, Elektroprivreda i Aluminij puni naših drugova i drugarica”, navodi se u priopćenju HNS-a.

“Ima još naše djece koja ne rade ništa. Oni jadni moraju od roditelja svaki dan tražiti po 100-200 KM, ne bi li imali za kafe i izašli ponekad s društvom. Mi ne tražimo puno, samo da se otvori još nekih 50 ministarstava, kako bi ih mogli zaposliti”, dodaje se u spomenutom priopćenju.

 

U HNS-u manjinci koji više očigledno nisu manjinci također smatraju kako djeca svih članova ovog nacinalnog tijela, koje je, da se dobro razumijemo, od strateškog interesa ugroženih bh Hrvata, trebaju imati jednak status, te da se ne smije praviti razlika među njima, jer kako kažu, to loše utječe na mentalni razvoj djeteta.

“Zašto da pravimo razliku među Draganovom, Martinovom, Merdžinom, djecom Miljenka Miloša ili Pepija Barbarića, među brojnim Čolacima koji su što izravni a što neizravni dio HNS-a? Trebaju li po 100-200 maraka za dnevne izlaske imati i djeca Marine Pendeš, Ilije Cvitanovića, Nevenka Hercega, Zdenka Ćosića i drugih ili bi oni trebali živjeti o kruhu i vodi i pokojoj čunga-lungi”, s očiglednim razlogom se pitaju iz HNS-a.

 

“Mi bismo tehnički, jer smo iskusni tehnolozi, u mnoga ministarstva mogli uposliti još na desetak sinova i kćeri naših plemenitih članova, ali tu nastaje problem. Nije fer i korektno da jedni budu šefovi a da drugi rade za njih. Onda će nastati sukobi, konflikti i članovi će nam početi napuštati stranku i HNS. Pa pogledajte kako je nesretnom Marinku Gilji, koliko se djelatnika Elektroprivrede danonoćno šeta Mepas Mall-om jer ne znaju kud će od dosade, a ona zgradurina je pretijesna da primi svu našu djecu. Mislimo da nekih simboličnih 750 milijuna KM, koje bi trebalo izdvojiti za otvaranje dodatnih ministarstava godišnje, nije velika cifra, a nama bi to značilo mnogo. Ako ništa znat ćemo to namaknuti od novih akciza za gorivo”, dodaje se u priopćenju HNS-a.

Naposljetku su još dodali kako će na sljedećoj sjednici izričito tražiti ukidanje “Aprililija” u Bosni i Hercegovini, jer je među njihovim članstvom unutar HNS-a sve više obespravljenih kojima nikako nije do šale, jer je nepošteno da jedni imaju mjesečna primanja od 30-40 tisuća maraka, a drugi da se zadovoljavaju s pišljivih 3-5 tisuća konvertibilnih maraka!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});