ŠKOLOVANJE U BOSNI: Postao magistar ekonomije (smjer bankarstvo) 30 veljače 2015. godine!

Autor: Dnevno.ba

TRAVNIK - Na društvenim mrežama pojavila se fotografija bh. fakultetske diplome koja je izdana na datum 30. veljače 2015. godine. Diplomu je izdao Ekonomski fakultet Internacionalnog univerziteta u Travniku, koju potpisuje dekan Dragan Golijan i rektor Ibranih Jusufranić.

Status magistra ekonomije, smjera Financije, bankarstvo i osiguranje tako je dobio Patrik Šegota. Šegota je drugi ciklus studija završio 27. veljače prije pet godina, da bi mu nakon toga diploma bila izdana s nepostojećim datumom.

Šegota, koji je inače voditelj Gradskih grobalja Zagreba, hrvatskim medijima kazao kako je objavljeni dokument lažiran.

”Kao što je vidljivo usporedbom originalnog dokumenta i onoga koji je netko postavio na društvene mreže, razlikuju se u puno detalja, a ponajprije u bitnome – osobni podaci, datum izdavanja dokumenta, broj pod kojim je diploma evidentirana, potpisnici dokumenta…”, kazao je voditelj groblja za Tportal.hr

Dodaje da je riječ je o zlonamjernom falsifikatu i obmani na osobnom nivou s ciljem da se pogrešno informira javnost, a njemu nanese šteta.

”Vjerujem da su porivi za ovakve niske podvale rezultat mog rada na čelu podružnice Gradskih grobalja, za vrijeme kojeg sam poduzeo mnoge aktivnosti na sređivanju stanja i dosljednog poštovanja zakona i propisa”, kazao je Šegota i dodao da trenutno radi na doktoratu na Ekonomskom fakultetu te istovremeno pohađa MBA studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Šegota je, podsjeća Tportal, na čelo Gradskih grobalja stigao početkom 2019. godine, nakon što je bivša šefica Ljerka Ćosić otišla u mirovinu.

Zagrebački holding je tada konkurse za direktora Grobalja i Gradske plinare raspisao 20. prosinca, a trajali su samo sedam dana, od kojih su čak tri dana bila neradna – nedjelja, Božić i praznik svetog Stjepana.

I dok čelni čovjek Plinare tada nije bio izabran, jer je konkurs poništen, Šegota je prošao na mjestu šefa Grobalja, a iz ZGH su poručili da je bio najbolji kandidat.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI