fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

STIŽE BRUTALAN ODGOVOR: SDA formira koaliciju sama sa sobom, ne treba nam niko

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon što su u gotovo svim županijama dogovorene koalicije bez SDA, iz vrha ove stranke su poručili kako im nitko ne treba, te da će koalirati sami sa sobom.

“SDA će još jednom pokazati da je motorna snaga ove zemlje, te da bez nas ništa ne može. Činjenično je stanje da mi uvjerljivo držimo najviše fotelja u svim strukturama vlasti, te da smo i dalje najjača stranka u zemlji. Dapače, imamo toliko svojih članova da s nekim imamo i opozitna mišljenja, što je naš trenutno najveći problem. Mi ćemo prije svega gledati da ujedinimo sve kandidate SDA, jer neki naginju vodu na svoj mlin. Naš zadatak je da ih uvjerimo da rade za zajednički interes stranke i zemlje. Ono što ne smijemo dopustiti je da nam se ponovi scenarij Konaković, to je poraz koji još nismo prebolili”, navodno je rekao za satirični portal Šatro.info predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Stranka će prvo voditi pregovore sa svojim zastupnicima iz Živinica, Cazina, Bugojna i Mostara, koji su počeli da se osamostaljuju, te ne prate pomno zadatke stranke.

“Oni moraju znati da smo im mi omogućili te stolice. Mi smo ih postavili na pozicije i oni imaju dužnost da poštuju i slušaju riječ stranke. Počeli su malo raditi stvari na svoju ruku, to se neće tolerirati. Dovoljan nam je problem što smo sami na svim nivoima vlade, te da niti jedna stranka neće s nama u koaliciju. Ali ćemo im dokazati kada ujedinimo SDA, da svi oni zajedno nisu jači od nas. SDA je motor naroda, kakav- takav ali vozi. I jedino s nama na čelu zemlje, Bosna i Hercegovina može opstati”, dodao je Izetbegović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});