googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Harryju oduzeta najvažnija titula u životu nakon što je napravio skandal s Meghan! Dobio ju William, što Harryju šalje značajnu poruku!

Autor: dnevno.ba

Kako piše entertaintimes.com, nedavno imenovanje princa Williama za novog general-kapetana kraljevske mornarice šalje princu Harryju važnu, ali potresnu poruku. Tijekom intervjua za Royal Beat, autor knjige ‘Bitka braće’, koja do sad najbolje razotkriva detalje Williamovog i Harryjevog sukoba koji zapravo traje od djetinjstva, Robert Lacey, rekao je da će biti posljedica sad kad je princ William prihvatio ovu ulogu. Naime, princ Harry je uvijek svoju karijeru u britanskoj kraljevskoj mornarici smatrao svojim najvećim životnim postignućem o kojem je maštao još kao dijete, a kada se zbog Meghan morao odreći svoje uloge u istoj, nije krio da mu je to teško palo.

Stoga, ne čudi da Lacey tvrdi da je činjenica da je William prihvatio ovu novu titulu ujedno i simbol konačnog razdora između Harryja i Williama. Ovo također pokazuje da za Harryja nema povratka, odnosno da njegova obitelj više ne računa na njega.

Prije nego što je napustio obitelj, Harry je uvijek glasno govorio o svojoj ljubavi prema vojsci i mornarici, a zapravo, čak i nakon što su Harry i Meghan napustili britansku kraljevsku obitelj, on je formalno i dalje držao titulu general-kapetana kraljevske mornarice, no nakon što se umiješao u američke predsjedničke izbore, oduzeta mu je ta uloga. Ovo je naime bila kazna koju je kraljica Elizabeta predodredila jer je članovima britanske kraljevske obitelji strogo zabranjeno da se miješaju u unutarnju politiku neke države. Harry je naime ne samo komentirao američke izbore na društvenim mrežama, već je i pozivao američke građane na glasovanje, a k tome ga je, kao i Meghan, američka Demokratska stranka angažirala kako bi promovirao njihove političke poglede.

U početku je kraljica Elizabeta ostavila otvoreno mjesto za princa Harryja ako i kada se odluči vratiti u Veliku Britaniju, no onda je iznervirana Harryjevim ponašanjem, Williamu predala titulu general-kapetana britanske kraljevske mornarice,  što pokazuje da je Harryjeva obitelj odlučila raskrstiti s njim jednom zauvijek.

Lacey također objašnjava da se inače titule ne čuvaju za nikoga u kraljevskoj obitelji i da je ideja da princ Harry opet počne aktivno služiti u britanskoj kraljevskoj mornarici ako se odluči vratiti kući, bila iznimka specijalno osmišljena za njega. ‘Rezervni članovi u kraljevskoj obitelji obično ne dobivaju službene uloge. No, imenovanje princa Harryja za general-kapetana bilo je iznimka. Sad kad mu je ta uloga definitivno oduzeta, tim više ovo predstavlja poraz za Harryja’, objasnio je Lacey.

Treba reći i to da iako se princa Harryja, smatralo kao ‘rezervnog’ člana obitelji, smio je služiti u Afganistanu, što mu je također uvijek bila velika čast, ali i izvor ponosa, no izgleda da ništa neće biti niti od njegove vojne karijere.

Nadalje, kraljevska povjesničarka Tessa Dunlop dodaje: ‘Princu Harryju  je sigurno srcedrapajuće izgubiti počasnu titulu kakvu je sad dobio William. Uostalom, ovo je jedina stvar kojom  bi mogao zasjeniti princa Williama’.

Duncan Larcombe, još jedan kraljevski povjesničar, složio se s ostalim stručnjacima. Rekao je da je jedina stvar u kojoj je princ Harry mogao briljirati bila njegova vojna karijera. Larcombe je također rekao da su ga trupe voljele, kao i časnici te su vjerovali da  će princ Harry učiniti više nego itko za britansku vojsku te da će uložiti dodatne napore da pomogne svojim kolegama u mornarici i vojsci.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});