googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Hrvati na nogama zbog eurovizijskih kladionica: Situacija nije nimalo povoljna za Lasagnu

Autor: Dnevno.ba

Uoči finalne večeri Eurosonga koja je u subotu stanje na kladionicama znatno se promijenilo.

Izraelska predstavnica Eden Golan  iznenada se popela na drugo mjesto, odmah iza hrvatskog predstavnika Baby Lasagne. Hrvat sada ima 38 posto izgleda za pobjedu, dok Eden Golan s pjesmom ‘Hurricane’ ima 25 posto i trenutno vodi u televotingu.

Eden mnogi žele izbaciti iz natjecanja zbog prosvjeda protiv ratnih sukoba u Pojasu Gaze.

Švicarac Nemo, koji je dosad bio glavni konkurent Baby Lasagni, sada je pao na treće mjesto s 11 posto. Izrael je u vrlo kratkom roku napredovao s osmog na drugo mjesto. Međutim, predviđa se da će Marko dobiti ogroman broj glasova od publika, ali brojne je strah stručnog žirija za koji smatraju da neće biti naklonjen našem predstavniku.

Prošle godine pobijedila je Loreen i Švedska iako je favorit publike bio Käärijä. Uoči finala kladionice su joj davale 50% izgleda, a Fincu su izgledi iznosili 24%. Loreen je pobijedila s 583 boda, a Käärijä je bio drugi s 526 bodova. Käärijä je od publike dobio visokih 376 bodova, ali od žirija je dobio samo 150. Situacija kod Loreen bila je obrnuta, ona je od žirija dobila ogromnih 340 bodova, a od publike samo 243. Ipak, to joj je bilo dovoljno da pobijedi.

“Otpustite tog producenta”

Podsjetimo, finalnu emisiju otvara Švedska, a druga nastupa Ukrajina. Izrael, koji se popeo na drugo mjesto kladionica, nastupa šesti. Irska, koja je izazvala brojne reakcije nakon nastupa u prvom polufinalu, nastupa deseta. Italija je 15., Srbija 16., Švicarska 21., a Hrvatska 23. po redu. Gruzija, Francuska i Austrija nastupaju posljednje.

Mnogo je reakcija na ovaj redoslijed nastupa. Puno njih piše da Izrael ne zaslužuje uopće biti u finalu, kao ni na natjecanju, a također mnogi negoduju zbog pozicije Ukrajine. Mnogi se čak slažu da Baby Lasagni pogoduje da je 23. na listi izvođača.

Evo kada nastupa Baby Lasagna u finalu Eurosonga: Dobio je opasnu konkurenciju

“Od svih pjesama vi Ukrajinu stavite na drugo mjesto? Sramite se”, “Mislim da je ovo jedan od najgorih redoslijeda u povijesti Eurosonga”, “Stvarno? Ukrajina 2.?”, “Producenti se boje Ukrajine i njihove snage na Eurosongu”, “Ukrajina otvara Eurosong? Već su otvarale prethodnih godina. Nije fer. Rade sve da Ukrajina ne pobijedi”, “Slovenija između Švicarske i Hrvatske je zločin iz mržnje”, “Otpustite tog producenta”, neki su od komentara.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});