googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OTVORENA IZLOŽBA “ŠIBOVI”: Radi se o suradnji BKC TK i umjetnika iz Banja Luke

Autor: dnevno.ba

U srijedu navečer u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona otvorena Izložba umjetničkih slika i instalacija “Šibovi” te je predstavljeno 60 slika i instalacija, među kojima jedna skulptura i mozaik koji su rezultat rada profesora i studenata fakulteta, a najvećim dijelom se radi o likovnim djelima priznatih umjetnika iz regiona

“Ovo što vidimo je dio našeg pedagoškog rada, koji za cilj ima to da naši studenti pored teoretskog i praktičnog rada koje usvajaju kroz redovna predavanja, dobiju jedno iskustvo kroz učešće na kolinijama zajedno s umjetnicima srednje generacije iz cijelog regiona, koji su vrlo uspješni u svom radu. Tu vrstu iskustva nije moguće dobiti kroz udžbenike, a izuzetno je važno za stvaranje karijera naših studenata nakon završenog fakulteta”, istaknula je Nataša Petrašević Žole.

“Radila sam u kulinarstvu koje me kao i dekoracija hrane mnogo zanimalo. Studiranje na likovnoj akademiji mi je pomoglo da spojim tu svoju ljubav prema umjetnosti i kuhanju. Uživam da kuham, a posebno me inspirišu stari recepti za pripremanje hrane koje pokušavam da modernizujem, dodajući im nove ukuse i izglede prezentirajući ih u kombinaciji sa starim ramovima, cvijećem i zelenilom”, izjavila je studentica Selma Prelić.

Direktorica JU BKC TK Mirela Ibrahimović Mehanović istaknula je veliko zadovoljstvo zbog ostvarene suradnje.

“Drago nam je što smo uspjeli napraviti konekciju i sa umjetnicima i iz tog dijela naše države. Do suradnje je došlo na osnovu preporuke našeg dugogodišnjeg suradnika Branislava Lukića Luke. Izložba koju nudimo našim posjetiljima je samo jedan segment dogovorenih aktivnosti, a naredni će biti zajednička realizacija naučnih skupova koji će tretirati aktuelne teme iz oblasti kulture i umjetnosti”, zaključio je direktorica.

 

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});