googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Situacije u kojima nesvjesno sabotirate vezu

Autor: Ljepotaizdravlje.hr

Jednom kada s partnerom dođete do druge godine staža, iako je to za neke malo, a za neke dosta, onda ste vjerojatno već izašli iz perioda “medenog mjeseca”.

Točno, prirodno je naići na prepreke na tom putu. Do sada smo svi već naučili da NE postoji savršena veza – bez obzira na to koji filtar na Instagramu upotrijebili.

Problemi se gomilaju, svađe se događaju, a ponekad možda i sumnjate. Što god da je u pitanju, nema razloga da sve odbacite. Samo zato što ste imali neke konflikte u vezi, to ne znači da nešto ozbiljno nije u redu. Veze su kao i većina stvari u životu: oboje morate raditi na njima da biste ih ojačali.

Ne možete pustiti da sve teče samo od sebe jer zapostavljanje veze može biti prvi korak ka propasti. Ako u nekom trenutku shvatite da prolaziš kroz “težak period” s dragom osobom, zaustavite se i razmislite o tome radite li možda neku od ovih pet OPASNIH stvari kojima sabotirate vezu a da to ni ne znate:

Fokusirate se samo na stvari koje ne valjaju

Možete nabrajati mane u svojoj vezi koliko god želite, ali sve što zapravo radite jest hranjenje svoje unutrašnje potrebu da konstantno “popravljate” stvari. Niti jedna veza nije samo med i mlijeko. A ako nisi stvarno slomljen/a, zašto onda trošite vrijeme na stalne popravke? Prihvatite činjenicu da oboje imate neke mane jer partner bez mana, baš poput Djeda Božićnjaka, ne postoji. Prestanite ulagati sve svoje napore da biste se riješili ovih mana i pokušajte ih umjesto toga, pazite sad, prihvatiti!

Ne prihvaćate promjenu

Bez obzira na to jeste li u vezi šest mjeseci ili šest godina, neku promjenu ćete uvijek iskusiti. Ona služi kako bi unijela dinamiku u vezu. Možda je to novi posao, ili teška vremena za tebe, možda problemi na nekoj drugoj strani. Nesumnjivo ove stvari utječu na vezi. Ali ipak, ne očekujte da sve uvijek bude isto: život tako ne funkcionira. Morate izabrati hoćete li sazrijeti ili ćete se držati prošlosti.

Imate nerealna očekivanja

Gledali ste puno romantičnih komedija i Disneyevih crtića i sve je to povezano s idejom savršene veze. Ovi tipovi filmova nam daju ideje kako svađe završavaju ljubljenjem na kiši. Mislimo da ćemo stalno biti u tom euforičnom stanju ljubavi. Ipak, to nije realno: bit će vremena u vezi kada se nećete osjećati privrženo ili romantično. Drugi put ćete možda biti suviše ušuškani. Bilo kako bilo, to je sasvim normalno: neće svakog dana biti romantike i cvijeća. Ali kada ih ima, onda ćete stvarno cijeniti te trenutke.

Previše se ispričavate

Brz način da riješite većinu svađa jest taj da kažete “oprosti” i nastavite dalje. Ali, ponekad “sorry” nije baš dovoljno da skroz riješi i zadovolji razloge svađe. Koliko god svađe s partnerom bile neugodne, ponekad stvarno morate pričati kako biste razriješili problem kako valja. Nemoj samo reći “oprosti” ili “žao mi je” zaboga, samo da bi se izbjegla nova sukobljavanja ili neugodnosti. Uskoro ćete shvatiti kako vaši problemi ostaju neriješeni.

Ne prihvaćate vaše razlike

Do određenog stupnja u svakoj vezi mora postojati slaganje oko većine vrijednosti i uvjerenja. Ipak, baš kao što se držite vlastitog mišljenja, to isto radi i vaš partner. Bit će trenutaka kada se nećete oboje slagati oko svega i to je jedan od razloga zbog kojih postajete neprijateljski nastrojeni ili se počnete braniti. Razlike u mišljenju su ono što održava vezu ZANIMLJIVOM. Dobro je imati izazov u tome.

Autor: Ljepotaizdravlje.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});