Foto: Youtube

Zbog ovog videa fanovi Eurosonga uvjereni su da je sve namješteno: ‘Vrlo čudno. Svi misle isto’

Autor: Dnevno.ba

Od finala Eurosonga prošlo je već četiri dana, no javnost i dalje o njemu bruji. Brojni obožavatelji natjecanja, osobito oni iz Hrvatske, nisu zadovoljni pobjednikom te smatraju da je finalni rezultat namješten.

U Areni Malmö trofej su osvojili švicarski predstavnici Nemo koji se deklariraju kao nebinarna osoba, a koji su pjesmom ‘The Code’ oduševili stručni žiri i dio gledatelja. Hrvatski predstavnik Baby Lasagna Švicarskoj je bio odmah za petama, sa 44 boda manje.

Posebno im je sporan video objavljen na službenom Instagram profilu Eurosonga u kojem su brojni glazbenici morali odabrati kuglicu s imenom države za koju smatraju da bi mogla pobijediti na ovogodišnjem Eurosongu.

Zanimljivo je bilo vidjeti kako su svi odabrali Švicarsku koja je na kraju i pobijedila. Predstavljao ih je Nemo s pjesmom The Code. Spomenuti video ubrzo je potaknuo veliku raspravu u komentarima.

Velik broj obožavatelja tako smatra da je natjecanje namješteno. “Nitko nije izabrao nekog drugog nego Švicarsku?”, “To samo dokazuje da je politika umiješana”, “Vrlo čudno. Svi misle isto”, smatrali su korisnici te nastavili:

 

‘Koliko su plaćeni?’

“Ovaj video pokazuje kako je Eurosong namješten”, “Koliko su plaćeni?”, “Dakle, bio je lažni pobjednik i prije finala! Hvala Eurosongu što je to još jednom potvrdio”, “To je samo dobar pokušaj uvjeravanja ljudi da im se doista sviđa”, nizali su se komentari na službenom profilu Eurosonga.

Podsjetimo, Nemo je u subotu pobijedio na Eurosongu I tako postao prva nebinarna osoba koja je odnijela pobjedu na tom natjecanju. Posebno je zanimljivo bilo da je od svojih ukupnih 591 bodova njih čak 365 stiglo od strane žirija. Naime, stručnjaci iz 22 zemlje, od mogućih 37, dalo mu je maksimalnih 12 bodova što je najviše do sad.

Komentator Eurosonga posvetio dirljivu objavu Baby Lasagni: ‘Ti nisi pobjednik, ti si veći od toga’

Naime, dosadašnji rekord kod žirija je držala je Velika Britanija, koja je 2022. dobilo 283 bodova dok je Švicarac ove godine dobio velikih 82 boda više. Predstavnik Švicarske tako je 226 bodova dobio od publike čime je kod njih zauzeo tek peto mjesto.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI