googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BiH remizirala sa Senegalom u susretu bez pogodaka

Autor: Oslobođenje

LE HAVRE - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Senegala u prijateljskom susretu odigranom u Le Havreu.

Izbornik Robert Prosinečki izmijenio je sastav u odnosu na pobjedu protiv Bugarske, pa su tako svi igrači koji su pozvani na ovo okupljanje, osim dva vratara Kenana Pirića i Vedrana Kjosevskog dobili prilike.

Prvu priliku na susretu imala je naša reprezentacija i to u 3. minuti, ali Višća je loše šutirao poslije kombinacije Džeke i Sarića. Dvije minute kasnije, Džeko je šutirao, ali Diallo je obranio. Nakon početnog pritiska zmajeva, Senegal se oslobodio i krenuo prema našem golu, a prvu priliku imao je u 16. minuti preko Manea, ali je Bičakčić izblokirao njegov šut.

Tri minute nakon toga Višća je imao odličnu šansu, ali njegov šut odlazi pored gola. Imao je naš tim i šansu nakon kornera u 22. minuti, no šut Šunjića odlazi preko gola. U 30. minuti Senegal je imao tri šanse, ali su Mane, Diouf i Traore bili neprecizni. Seneglaci su nakon toga imali terensku inicijativu, ali bez konkretnih prilika, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Na početku drugog dijela, nije bilo pravih prilika sve do 56. minute. Naši nogometaši su odigrali sjajnu akciju od noge do noge, a lopta sa lijeve strane od Kodre dolazi do Višće, koji pogađa mrežu Dialla, ali suci su signalizirali da se Kodro nalazio u zaleđu, pa je ostalo 0:0. Četiri minute kasnije, ponovo brza i sjajna akcija bh. momčadi, lopta na kraju dolazi do Kolašinca, čiji šut je obranio Diallo. U 62. minuti s ivice kaznenog prostora pokušao je i Edin Džeko, ali lopta odlazi pored gola. Nakon nekoliko neinteresantnih minuta, naš tim je imao šansu preko Višće, koji je šutirao sa desne strane, ali Diallo izbacuje loptu u korner.

Do kraja susreta više nije bilo prilika, pa je konačan rezultat glasio 0:0.

LE HAVRE Stadion: Oceane. Gledatelja: 4.000. Sudac: Stephan Klossner (Švicarska).

BIH: Šehić, Bičakčić (83. Zakarić), Vranješ, Šunjić, Kolašinac (77. Zukanović), Sarić, Pjanić (72. Bešić), Cimirot (60. Medunjanin), Pjanić, Kodro (63. Duljević), Višća, Džeko (69. Bajić). Izbornik: Robert Prosinečki.

SENEGAL: Diallo, Djilobodji, Koulibaly, S. Sane, Traore (82. Wague), Ndiaye, Saivet (72. A N’Diaye), Sabaly, Mane (87. Ndoye), Sow (66. Niang), Diouf (68. Sarr). Izbornik: Aliou Cisse.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});