googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook / Luka Bilobrk

Bilobrk: Široki je moj klub i moj grad u kojem sam proveo prelijepih osam godina života i karijere

Autor: Filip Kožul

Nakon završetka nogometne karijere bivši vratar Luka Bilobrk posvetio se trenerskom poslu, a za Korner365 je govorio o nizu tema i prisjetio se svoje karijere, piše Korner365

Kada ste se odlučili okončati nogometnu karijeru i je li bilo teško donijeti takvu odluku?

Moja igračka mirovina je počela prije nepune tri godine. Dao sam nogometu preko 20 godina svog života aktivno igrajući tako da mi iskreno ne nedostaje. Možda sam mogao još igrati, odnosno braniti, ali držim se jedne rečenice moga profesora Talovića “bolje mladi trener, nego stari igrač.

Možete li malo opisati svoje trenerske početke, kako ste se snašli u novoj ulozi?

Odlučio sam se za trenerske vode i u tome se najviše vidim, tu se najljepše osjećam da sam blizu nogometa i to me iskreno najviše veseli i ispunjava. Zadnje dvije godine vodio sam NK Bjelovar i NK Croatia Zmijavci tako da zadovoljan sam kako se razvijam i da jos puno toga trebam naučiti. Svakodnevno se educiram, jer sam sada bez kluba i ovo je vrijeme kada se najviše mogu posvetiti edukaciji i nadogradnji, jer nogomet je evoluirao jako puno, ako ne pratis trendove nažalost teško je bilo što očekivati.

Koja je uloga zahtjevnija, biti trener ili biti igrač?

Definitivno trener je puno teže, tek sada shvaćam kada si igrač nemaš pojma koliko si sretan i ako si na vrhunskoj razini tvoje je samo da brineš o svojoj izvedbi i formi, a kada si trener moraš se brinuti o svemu, čak i o vremenskoj prognozi.

Kakva su Vaša sjećanja na Široki Brijeg i stignete li posjetiti grad i klub u kojem ste ostavili dubok trag?

Široki je moj klub, moj grad gdje sam proveo prelijepih osam godina života i karijere. Naravno, da dođem kada god mogu kako bih posjetio ljude u klubu, svoje prijatelje i poznanike, uvijek mi je ugodno doći u Široki i cijelu Hercegovinu.

Je li Vam neka utakmica u dresu Širokog ostala u posebnom sjećanju?

Moja zadnja utakmica za Široki Brijeg je bila utakmica protiv Sarajeva u finalu Kupa 2019. godine. Moja zadnja utakmica u karijeri je bila na Koševu protiv Sarajeva u dresu Radnika iz Bijeljine, tako da sve je nekako povezano sa Sarajevom. Znam da je derbi u nedjelju i naravno da ću gledati i sve pratiti. Nadam se da će trener Dino Skender sve posložiti sa svojim strucnim stožerom i da će Široki odigrati jednu pravu mušku utakmicu, jer samo se tako mogu uzeti bodovi na Koševu.

Kakvi su vaši planovi za budućnost u trenerskom poslu?

Moji svi planovi su sada vezani za nogomet. Cijelog sebe dajem u to, educiram se, skautiram, pratim rad drugih trenera, jer kada dobijem priliku za novi aranžman želom biti bolji trener nego što sam bio prije pola godine. Nadam se da će me uskoro netko prepoznati i angažirati, jer sam spreman za nove izazove.

Imate li nekih ponuda iz bh. nogometa, vidite li se u budućnosti možda u Širokom Brijegu ili nekom drugom klubu iz BiH?

Iskreno što se tiče Premijer lige BiH i samog Širokog Brijega nisam imao konkretnih ponuda, ali ja vrijedno učim i skupljam iskustvo. Kada se to dogodi da me netko pozove želim biti spreman i ostaviti kvalitetan trag, odnosno napraviti neki rezultat. Ne želim doći preko starih igračkih zasluga u neki klub i misliti da je to dovoljno za trenerski uspjeh, jer igračko iskustvo nema nikakve veze s trenerskim poslom. Iskustvo iz igračke karijere može samo malo pomoći ili olakšati u tom cijelom procesu i trenerskom poslu.

Luka Bilobrk kroz svoju nogometnu karijeru branio je za Travnik, Bjelovar, Križevce, Čelik, Široki Brijeg u kojem je ostavio dubok trag, Radnik iz Bijeljine i austrijski SV Horn. Nogometnu karijeru okončao je u Radniku iz Bijeljine u koji se vratio iz Austrije. Bio je dva puta osvajač Kupa BiH u dresu Širokog Brijega.

Autor: Filip Kožul
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});