googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čelik nastavio 15-godišnju tradiciju: Sarajevo nije uspjelo slavit u Zenici

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - U utakmici 3. kola Čelik i Sarajevo su odigrali susret bez pobjednika na Bilinom polju (1:1).

Čelik je imao više od igre u prvih desetak minuta, a najviše su Zeničani pokušavali po desnoj strani, preko Popovića, međutim nisu uspijevali doći do neke izgledne prilike. U 18. minuti ubacuje Hećo iz prekida, a Marković skače i loptu šalje daleko pored gola Pavlovića.

U 25. minuti Ahmetović pokušava doći od prilike, ali bez većeg uspjeha. zatim Amer Bekić ne koristi dobru akciju Crnkića i Ahmetovića, a u 38. minuti Duljević je pokušao udarcem iz daljine. Međutim, njegov udarac odlazi visoko preko gola.

Pred kraj prvog dijela Sarajevo je preko Amera Bekića imalo najbolju šansu, ali i njegov udarac odlazi pored gola. Do kraja prvih 45 minuta na drugoj strani je pokušao i Popović, ali bez uspjeha, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

I u nastavku susreta ista igra na terenu. I jedni i drugi su teško stvarali prilike. U 49. minuti udarac Cnrkića je izblokiran, a lopta odlazi u korner. U 63. minuti dobra kontra čelika, a u posljednjim trenutku prodor Popovića zaustavlja Novaković.

Konačno u 75. minuti Sarajevo dolazi do pogotka. Nakon velikog nesporazuma između Markovića i Bukvića, najbolje se u šesnaestercu domaćih snalazi rezervista Četković i pogađa mrežu Čelika. Ipak, Zeničani su se brzo uspjeli vratiti. Šivšić sjajno centrira sa lijeve strane, a također rezervista Smriko glavom pogađa mrežu Pavlovića.

Do kraja utakmice Ahmetović je pokušao glavom ugroziti golmana Bukvića, ali lopta odlazi pored gola. Do kraja utakmice nije bilo većih šansi, pa Sarajevo ni nakon ove utakmice nije upisalo pobjedu u Zenici.

Krupa i Radnik odigrali su utakmicu bez pobjednika (2:2).

Već u 12. minuti susreta Krupa je došla u vodstvo. MIlanović je šutirao, a loše je reagirao golman gostiju Lučić, što je iskoristio Koljić i pogodio mrežu gostiju.

Dosuđen je penal za Radnik u 36. minuti, a siguran izvođač udarca sa bijele tačke bio je Jovo Kojić, koji je pogodio za 1:1. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjena rezultata.

Novi penal na utakmici dosuđen je u 62. minuti, ali ovaj put za Krupu. Koljić je šutirao i pogodio za novo vodstvo. Osim penala, Radnik iz Bijeljine je ostao sa igračem manje.

Krupa je pokušala privesti utakmicu kraju, međutim domaći nisu uspjeli uzeti sva tri boda. Iako je bio s igračem manje, Radnik je u drugoj minuti sudačke nadoknade pogodio za 2:2.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});