googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dinamo unatoč slaboj igri potvrdio prednost iz prvog susreta i prošao u playoff Europske lige

Autor: Sportnet.hr

ODDA - Nogometaši Dinama odigrali su poprilično slabu utakmicu u gostima kod Odda, opasno su živjeli u završnici uzvrata 3. pretkola Europske lige, ali Livaković nije kapitulirao, susret je završio 0:0 i Dinamo je zahvaljujući pobjedi 2:1 s Maksimira osigurao playoff rundu Europske lige...

Dinamo je objektivno jači od Odda, bilo je to vidljivo u dvije utakmice trećeg pretkola Europske lige. Trenera Cvitanovića i upravu kluba treba zabrinjavati što Dinamo tu slabašnu norvešku momčad u dvije utakmice zapravo nije nadigrao. Ne samo da nije nadigrao nego je opasno živio u uzvratu u Norveškoj i lako je mogao izgubiti i tako se oprostiti od Europe.

Gotovo ništa nije valjalo u igri Dinama, spomen je tek zaslužio Junior Fernandes, koji prema viđenom danas vrijedi kao pola momčadi. Odličan je bio i Benković u obrani i tu popis igrača koji su ikakvu ocjenu zaslužili prestaje.

Odd je ostavljao dosta prostora Dinamovcima u kišom natopljenom Skienu, no Dinamovi se napadači i nisu baš iskazali. Sve iole opasno po vratara Rossbacha išlo je preko Fernandesa, domaći se vratar u nekoliko navrata istaknuo odličnim obranama.

Upravo su Fernandes i Rossbach jedina imena koja nisu djelovali kao uspavanka u prvih 45 minuta. Dinamov je igrač u 26. minuti odlično gurnuo za Hodžića na drugoj vratnici, koji kasni pola sekunde. Par minuta kasnije Fernandes je sam pokušao ugroziti Oddov gol, lijepo je iz teške situacije tukao glavom nakon ubačaja s lijeve strane, lopta je išla pod gredu, ali sjajno brani domaći čuvar mreže.

U nastavku Norvežani igraju bolje. Rano su krenuli po pogodak koji bi im donio prolaz dalje, u nekoliko su navrata bili blizu pogotku, ali srećom po Modre nedostajala im je kvalitetnija završnica. U 56. minuti Riski bježi Sigaliju, ali uspijeva ga Dinamov igrač dovoljno omesti da mu udarac ne bude posve precizan, lopta trese vanjski dio mreže. Dvije minute kasnije ponovno prijete domaći. Stojanović gubi loptu, ubačaj u Dinamov šesnaesterac stiže s lijeve strane, Occean glavom šalje “svijeću” prema Livakovićevom golu, vratar Dinama krivo je procijenio let lopte misleći da ide preko gola, od grede se odbija u igru, uz puno muke čisti Dinamova obrana.
U tim je trenucima jedino Benković igrao na razini kakva se očekuje od momčadi koja pretendira na skupine Europske lige, u nekoliko je navrata otklonio opasnost pred svojim golom, ali Dinamova je obrana poprilično visila, Oddovi igrači lako su dolazili u napadačke situacije.

Fernandes je s druge strane vlastoručno pokušao pogurnuti Dinamo bliže playoff rundi, u 58. minuti odlično se snalazi u gužvi, izbija pred Rossbacha, lijepo ga je pokušao prebaciti, ali vratar Odda rukom refleksno brani pokušaj najboljeg Dinamovog igrača.

Pamtit će domaći nogometaši priliku iz 67. minute kada je neoprezni Lecjaks prsima htio spustiti loptu Livakoviću, ali nije vidio Broberga, čiji pokušaj s metar-dva Livaković zaustavlja tijelom. Cvitanović u 75. minuti u igru uvodi Olma umjesto indisponiranog Ćorića, no taj se potez nije pokazao posebno mudrim. Mladi Olmo prvo je sebičnim potezom prokockao lijepu priliku Dinama, da bi zatim u rasponu od samo par minuta zaradio dva žuta kartona i ostavio Modre s igračem manje na travnjaku.

Ponovno je opasno blizu pogotku bio Fernandes, nakon ubačaja s desne strane nogom šalje loptu u desnu vratnicu, ali rezultat se nije promijenio. Pritiskali su Norvežani do kraja, ali nisu uspjeli zatresti Dinamovu mrežu, tek je Hagen glavom poslao loptu malo preko grede dvije minute prije isteka regularnog vremena.

 

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});