googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DŽUMHUR: Bit će dosta borbe u meču sa Troickim, vjerujem da ni njemu nije drago što igra sa mnom

Autor: Oslobođenje

MELBOURN - Žrijeb prvog kola prvog ovogodišnjeg teniskog grand slam turnira Australian Opena obavljen je jutros rano po srednjoevropskom vremenu.

Najbolji bh, teniser Damir Džumhur voljom žrijeba igrat će protiv Srbna Viktora Troickog.

“Ne mogu reći da je žrijeb bio povoljan, s obzirom na to da igram sa igračem koji je nosilac i sigurno je da će to biti jedan veliki izazov za mene i jedan težak zadatak. Nekako se nastavlja tradicija da većinu grand slamova, točnije od 11 nastupa na glavnim turnirima u grand slamovima, sedam puta igram glavno kolo sa igračem koji je postavljen za nositelja. Nažalost, žrijebovi na grand slamovima nisu najbolji za mene”, prokomentirao je Džumhur žrijeb.

Međutim, Bh. tenisač kaže kako će dati sve od sebe da prođe prvo kolo.

“Pokušat ću da napravim jedan lijep iskorak. Iskreno, zadnja 3-4 dana zaista se osjećam odlično na terenu, izgleda da se sve nekako sa priprema sada sleglo i mislim da ću u ponedjeljak, kada smo na programu, odigrati dobar meč”.

Džumhur vjeruje i u podršku navijača.

“Siguran sam da ću imati i veliku podršku navijača. Bit će tu i sigurno navijača Viktora. Nadam se da će biti sve uredu i da neće biti nikakvih incidenata. Volio bih da upišem pobjedu u Australiji, jer mi je ona ipak ostala u najboljem sjećanju. U Melbournu se zaista osjećam kao kod kuće”, kaže Džumhur.

On se nada da će se u ovih nekoliko dana, koliko ima do meča, uspjeti potpuno spremiti za okršaj sa Torickim.

“Biće tu dosta borbe. Znam ga dosta dobro i siguran sam da iz toga mogu da izvučem neke pozitivne stvari, ali sigurno da i on zna dosta o meni i vjerujem da ni njemu nije drago što igra sa mnom. Ipak će on biti pod većim pritiskom”, smatra Džumhur.

Pobjednik meča u drugom kolu će igrati protiv boljeg izdvoboja između Talijana Paola Lorenzija i Australac Jamesa Duckwortha.

Džumhuru će to biti treći nastup u Melbourneu, a najbolji rezultat ostvario je prije tri godine kada je došao do trećeg kola, dok je prošle sezone eliminiran u drugom kolu.

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});