googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EUROPSKA LIGA: Džeko domaćin Astri

Autor: Oslobođenje

RIM - Cimirot s PAOK-om gostuje Liberecu, Kolašinac dočekuje Salzburg, a Medunjanin putuje u daleku Irsku.

Susretima 2. kola danas se nastavlja najmasovnije evropsko klupsko nogometnog natjecanja – Europska liga.

Nama će posebno u centru pažnje biti utakmice u kojima će boje svojih klubova, nadamo se sa uspjehom, braniti naši internacionalni, od kojih je veliki broj reprezentativaca.

Derbi u Istanbulu

Prije nego što spomenemo bh. nogometaše, treba istaći derbi večeri, dvoboj između turskog i nizozemskog velikana Fenerbahcea i Feyenorda u Istanbulu, u koji će se ekipom iz Rotterdama doputovati i Dirk Kuyt, nogometaš koji je tri godine sa uspjehom igrao za turskog velikana.

Nizozemska ekipa je, podsjetimo, u 1. kolu Grupe A nadigrala Manchester United minimalnim rezultatom, otjerala u brige Josea Mourinha i podsjetila na dane kada je ovaj klub briljirao na europskoj sceni. Na drugoj strani Fener je otkinuo bod u Ukrajini kod Zorye (1:1).

Kapetan Kuyt ne krije da jedva čeka duel s bivšim klubom za koji ga vežu lijepa sjećanja.

– Emocije se proradile pred nastup potiv mog bivšeg kluba u kojem sam bio veoma poštovan i dočekan kao velika zvijezda. Mnogo poznatih imena i mojih prijatelja je još tu, Škrtel, Van Persie, Volkan Alper, Mehmet Topal… Ne mogu dočekati da ih sretnem. Veoma je teško osvojiti bodove na stadionu “Şükrü Saracoğlu” i toga smo svi svjesni, kazao legendarni nizozemski nogometaš.

U istoj grupi na Old Traffordu gostuje Zorya, a za ovaj meč Mourinho će imati na raspolaganju armenskog ofanzivca Mkhitaryana, dok je nekoliko dana “godišnjeg” dobio Ibrahimović, kojeg večeras neće biti u sastavu.

Naš napadač Edin Džeko s Romom će ugostiti rumunjsku Astru, ali nastup našeg kapetana je upitan, s obzirom na to da se povrijedio u meču protiv Torina. Inače, Roma dočekuje ovaj meč u vrlo lošoj atmosferi, nakon što je prošle sedmice izgubila oba prvenstvena gostovanja (Fiorentina i Torino), savladavši između toga slabašni Crotone. Astra je u još većoj krizi od domaćina, dovoljno je reći da su lanjski prvaci Rumenije sad 12. u prvenstvu.

Nezgodno gostovanje imat će naš drugi reprezentativac Gojko Cimirot, koji u Grupi J s PAOK-om u putuje na megdan češkom Liberecu, a u istoj grupi Ibrahim Šehić s Qarabagom gostuje Fiorentini.
Malo lakši zadatak trebao bi imati Haris Medunjanin, koji će s Maccabijem (u prvom kolu izgubili od Zenita u Izraelu 3:4 nakon nevjerojatnog preokreta Rusa) put daleke Irske, gdje će ih ugostiti Dundalk.

Defanzivac zmajeva Marin Aničić, nakon poraza od APOEL-a (2:1), ugostit će švicarski Young Boys i pokušati upisati prve bodove, dok će mnogo teži zadatak imati Srđan Grahovac, čiji će Rapid imati težak zadatak vratiti se neporažen iz Bilbaa, gdje gostuju kod Athletica na San Mamesu.

Baskijci su u top-formi, imaju četiri pobjede zaredom u La Ligi, a Rapid je odlično krenuo na evropskoj sceni s obzirom na pobjedu nad Genkom 3:2 u 1. kolu.

U Grupi H Danijel Milićević s Gentom ugostit će Konyaspor i čak trojicu Bosanaca Amira Hadži-ahmetovića, Riada Bajića i Denija Miloševića, a u Grupi I, nakon što su porazili s 1:0 Balotellijevu Nicu, Sead Kolašinac i ostatak Schalkeovog društva ugostit će Salzburg.

Avdija Vršajević i njegov Osmanlispor drugu pobjedu u ovom takmičenju (nakon velikog trijumfa 2:0 nad Steauom u 1. kolu) gostovat će u Zürichu.

Inter u Pragu

Jedna od interesantnijih utakmica odigrat će se u Pragu, gdje će češki velikan Sparta ugostiti Inter.

PAROVI:
Grupa A: Fenerbahce – Feyenoord (21.05 sati), Manchester Utd – Zorya (21.05);
Grupa B: Astana – Young Boys (17), Olympiakos – APOEL (21.05),
Grupa C: Gabala – Mainz (17), St. Etienne – Anderlecht (21.05);
Grupa D: Zenit – Alkmaar (21.05), Dundalk – Maccabi T.A. (21.05);
Grupa E: Austria – Plzen (21.05), Roma – Astra (21.05);
Grupa F: Genk – Sassuolo (21.05), Ath. Bilbao – Rapid (21.05);
Grupa G: Ajax – St. Liege (19), Celta Vigo – Panathinaikos (19);
Grupa H: Gent – Konyaspor (19), Shakhtar – Braga (19);
Grupa I: Krasnodar – Nice (19), Schalke – Salzburg (19);
Grupa J: Liberec – PAOK (19), Fiorentina – Qarabag (19);
Grupa K: H. Beer Sheva – Southampton (19), Sparta – Inter (19);
Grupa L: Steaua – Villarreal (19), Zurich – Osmanlispor (19).

Autor: Oslobođenje
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});