FOTO: Održana osnivačka skupština za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U prostorijama Sportskog saveza grada Mostara, održana je Osnivačka skupština za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara, koju je inicirao zagovarački tim projekta „Život nije Instagram .. Vježbaj“ , a koji se provodi u okviru projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“.

Na Osnivačkoj skupštini izabrani su organi upravljanja Udruženja, te se započelo s procesom registracije kod Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ-a.

Na mjesto predsjednice Skupštine profesora i nastavnika sporta grada Mostara izabrana je Ivana Džidić, a za potpredsjednika Danijal Veledar. Funkciju predsjednika Upravnog odbora obavljat će Džemal Jašarević, a funkciju potpredsjednika Teo Jergović. Članove Upravnog odbora čine Sanja Bajgorić, Slobodan Gušić i Semir Hodžić.

Na Skupštinu su bili pozvani svi nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola sa područja grada Mostara, a istoj su prisustvovali oni koji su uvidjeli značaj formiranja ovog Udruženja i koji su bili zainteresirani za pokretanje istog. Također, određeni broj profesora i nastavnika,koji nije bio u mogućnosti prisustvovati Skupštini zbog odlazaka na ekskurziju s matičnim školama, dali su podršku za formiranje Udruženja.

Cilj formiranja Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara prvenstveno jeste mogućnost zajedničkog rješavanja problema sa kojima se susreću, zatim mogućnost organiziranja različitih zajedničkih natjecanja i aktivnosti, kao i mogućnost apliciranja na različite projekte koji će doprinijeti razvoju i kvaliteti izvođenja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Inače, organiziranje Osnivačke skupštine za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara jedan je od ciljeva i aktivnosti projekta „Život nije Instagram … Vježbaj“. Kroz ovaj projekt osigurana su financijska sredstva za registraciju i formiranje Udruženja.

Projekt „Život nije Instagram .. Vježbaj“ dio je projekta “Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH” kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Svjetskom bankom.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI