FOTO: Projekt „START with Love, START with Basketball“ okuplja djecu iz tri bh. grada

Autor: Dnevno.ba

GRAČANICA - Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju START i ove godine realizira jedinstven projekt na ovim prostorima pod nazivom „START with Love, START with Basketball“, koji je omogućila Američka Ambasada u Sarajevu kao generalni pokrovitelj.

U okviru projekta u Gradskoj dvorani u Gračanici, u subotu i nedjelju 16. i 17. ožujka u okviru prvog košarkaškog vikenda okupiti će se djevojčice iz tri grada i tri košarkaška kluba: ŽKK “Orlovi” Banja Luka, “G-stars” Gračanica i “Silver Kings” Srebrenik.

-Ovo nije običan košarkaški turnir, obzirom da će djeca imati priliku da u izmiksanim ekipama, tako što će iz svakog grada po nekoliko djevojčica formirati po jednu ekipu, odigrati dvije košarkaške utakmice, te sudjelovati u drugim zanimljivim natjecanjima i radionicama. Tako će steći nova prijateljstva, iskustva i vještine – rekla nam je koordinatorica projekta Azra Bećirović, proslavljena bh. košarkašica i nekadašnja bh. reprezentativka.

Projekt za cilj ima okupiti što veći broj djece, koja bi kroz košarkaške turnire, radionice i natjecanja, dodatno zavolila sport i košarku, ali što je važnije od toga stekla i brojne prijatelja iz drugih bh. gradova.

Sva ova djeca dolaze iz različitih kulturalnih, religijskih i ekonomskih sredina, te susreti i igranje u novim timovima i sa novim suigračima , svakom djetetu razvija osjećaj prijateljstva i tolerancije prema drugim etničkim skupinama stvarajući tako navike suživota, tolerancije, uvažavanja, suradnje i ljubavi.

Iz tog razloga će biti organizirana tri turnira u tri grada, a prvi počinje u subotu 16. ožujka 2019. godine u Gradskoj dvorani u Gračanici u 10.30 sati.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI