googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTOUBOD: Iz Mostara u Split s biciklom na utakmicu

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

GRUDE - Tomislav Ivančić iz Vinkovaca, student četvrte godine Kineziologije na Sveučilištu u Mostaru, kao navijač Hajduka odlučio se na nesvakidašnji pothvat. S biciklom je krenuo iz Mostara u Split gledati voljeni klub u pokušaju plasmana u skupinu UEFA Europske lige, na utakmicu protiv Evertona.

Bilo je i do sada priča o tome kako su navijači određenih klubova prelazili i oceane, s jednoga kontinenta na drugi išli, po deset i više tisuća kilometara put prevaljivali, da bi došli do stadiona na utakmicu i do ostalih navijača kluba za kojega navijaju. Ali naravno da se radi o konvencionalnim prijevoznim sredstvima s kojima putuju.

Klubove poput Celtica ili Manchester Uniteda skoro svaku utakmicu, posebno važniju, dođu gledati navijači iz New Yorka, Australije i drugih dijelova svijeta. Kada je o Hajduku riječ, čujemo iz pouzdanih izvora da je jedan navijač ‘bilih’ iz Japana došao na nekoliko dana u Hrvatsku i čak gledao sa Torcidom utakmicu protiv Rudeša neki dan a glavna je bila ona protiv Evertona.

Ipak, koliko god imali mogućnosti, koliko god štedjeli pa prešli tolike putove da bi pogledali voljeni klub, i ova priča o dečku iz Vinkovaca, mostarskom studentu koji je biciklom iz Mostara krenuo put Splita, definitivno zaslužuje respekt i barem malu zabilješku.

Zabilješku koja bi ostala možda nezabilježena da na putu nije svratio u jedno malo selo u općini Grude na odmor i okrijepu gdje su ga čekala dvojica kolega, inače navijača Dinama, i opskrbila ga hladnom vodom i čime je god trebalo (ne sa bengalkama) te sa željom da prođe Hajduk ali, još važnije, da ima sretan put! – kako do Splita tako i natrag – jer će se, ako Bog da, vratiti istim putom i sa istim prijevoznim sredstvom. Nema govora, svaka čast momak!

Rezultat same utakmice je u drugom planu u ovoj priči. U prvom je sjajna atmosfera na stadionu kojoj je, nadamo se, pridonio i Tomislav Ivančić, koji je prevalio 150 kilometara biciklom do Splita i još toliko natrag do Mostara.

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});